Vueltom kompletirao želje

Bruno Valčić (D. MEMEDOVIĆ)
Bruno Valčić (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon što je 2013. godine sudio na Tour de Franceu, njegovu jubilarnom 100. izdanju, pulski biciklistički sudac Bruno Valčić imao je još samo jednu sportsku želju.

"Nakon svega uvijek ima još neka utrka koju želim suditi. Ostala mi je još samo Vuelta, kao jedina velika trotjedna utrka koju nisam

sudio".

Najbolji hrvatski sudac do tog je trenutka iza sebe imao dva Gira d'Italia (2003. i 2010.), Olimpijske igre u Londonu (2012.) i Tour de France (2013.), uz svjetska prvenstva i sve najveće jednodnevne klasične utrke.

Dakle, za kompletiranje "paketa" nedostajala je samo Vuelta, Utrka kroz Španjolsku. Dosad. Od ove subote Valčić će s ponosom moći istaknuti kako je sudio baš sve najveće svjetske biciklističke utrke. Može li bolje? Pomalo neočekivano s obzirom na hrvatsku reputaciju u svjetskom biciklizmu, ali ispalo je da može.

- Ne samo da ću suditi Vueltu start koje je u subotu, već ću biti glavni sudac. Prvi puta u karijeri - s ponosom je istaknuo Bruno Valčić koji će time ujedno postati i prvi hrvatski sudac u povijesti koji će biti glavni sudac jedne velike trotjedne utrke. Osim njega u subotu bi se na startu Vuelte, ali na biciklama, trebali naći i Robert Kišerlovski (Tinkoff - Saxo) i Kristijan Đurasek (Lampre - Merida). (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter