Vuelta: Rattu 14. etapa, Kišerlovski na 20. mjestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Daniele Ratto (Cannondale) pobjednik je 14. etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Bage do vrha uspona na Colladu de la Galinu u Andori u dužini od 155.7 kilometara, a važnu ulogu u ovoj brdskoj etapi imao je i hrvatski vozač Robert Kišerlovski (RadioShack) koji je bio od velike pomoći svom momčadskom kolegi, Amerikancu Chrisu Horneru koji se učvrstio na drugom mjestu ukupnog redoslijeda.

Po vrlo lošem vremenu, kiši i hladnoći, temperatura na usponima u Pirenejima je pala i ispod 10 stupnjeva, Ratto se s još nekoliko vozača vrlo brzo nakon starta izdvojio iz glavne skupine, ali je jedini od njih uspio "preživjeti" četiri teška uspona, te ciljem proći sa 3:53 minute prednosti ispred drugog sunarodnjaka Vincenza Nibalija (Astana), koji je tako zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu, te 3:55 minute ispred trećeg Hornera.

Na posljednjem usponu dana, onom na Colladu de la Galinu, Kišerlovski je diktirao tempo glavne skupine, a njegov jak ritam nije mogao pratiti nitko osim Hornera i Nibalija. Nakon što je obavio svoj posao, odnosno "slomio" Hornerove konkurente za plasman na pobjedničko postolje, Španjolce Alejandra Valverdea i Joaquina Rodrigueza, te Irca Nicolasa Rochea, Kišerlovski je tri i pol kilometra prije cilja usporio i prepustio Horneru da se sam pokuša obračunati s Nibalijem u borbi za "crvenu" majicu vodećeg.

Stoga je naš najbolji biciklist na cilj stigao kao 18. sa 6:44 minuta zaostatka za Gattom, ali i to mu je bilo dovoljno da napreduje u ukupnom redoslijedu na 20. poziciju sa 16:15 minuta iza Nibalija.

Na samom vrhu Nibali ima 50 sekundi prednosti u odnosu na drugog Hornera, te 1:42 minute ispred trećeg Valverdea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter