Vuelta: Koenigu osma etapa, Kišerlovski 21.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čeh Leopold Koenig (NetApp) pobjednik je osme etape Vuelta a Espane vožene od Jereza de la Frontere do vrha uspona na Penas Blancas na samom jugu Andaluzije u dužini od 158,6 kilometara, dok je najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) u prvoj brdskoj etapi ciljem prošao kao 33., s 2:14 minuta zaostatka za pobjednikom pa je u ukupnom redoslijedu pao na 21. mjesto s 2:31 minutom iza novog vodećeg, Irca Nicolasa Rochea (Saxo-Tinkoff).

Tijekom većeg dijela uspona na Penas Blancas tempo glavne skupine diktirala je upravo momčad Roberta Kišerlovskog, ali ne za našeg prvaka, koji je izgubio kontakt sa skupinom favorita već sredinom uspona, već za Amerikanca Chrisa Hornera.

No, Hornerov napad dva kilometra prije cilja nije bio uspješan, a u završnici se najbolje snašao Čeh Koenig, koji je ciljem prošao sekundu prije drugog Španjolca Daniela Morena (Katjuša) te pet sekundi ispred Irca Rochea.

Roche je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu sa 17 sekundi prednosti ispred drugog Hornera i trećeg Morena, dok je dosadašnji vodeći, Talijan Vincenzo Nibali (Astana) četvrti s 18 sekundi iza Irca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter