Vučko potpisao za Istru 1961

Prvi trening u zeleno-žutom dresu - Luka Vučko (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Prvi trening u zeleno-žutom dresu - Luka Vučko (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Danas je za Istru 1961 jednoipolgodišnji ugovor potpisao 29-godišnji Luka Vučko, 197 cm visoki stoper. Time će "zeleno-žuti" riješiti problem manjka stopera u svojim redovima, jer se nedavno na treningu teško ozlijedio Ivan Graf, za kojeg je ova sezona, nažalost, završena. Time je Istra 1961 ostala - do danas - na samo dvojici stopera, Faustu Budicinu i Igoru Čaglju.

Čagalj je izdanak Hajdukove nogometne škole, a zadnji klub za koji je igrao bili su američki San Antonio Scorpionsi. Za mladu hrvatsku reprezentaciju, čiji je bio i kapetan, odigrao je 20-ak utakmica.

- Momčad je odlična, stadion je najljepši u Hrvatskoj, a meni motiva ne nedostaje. Mislim da sam u najboljim godinama da se pokažem i dokažem, da budem dobar igrač za ovaj klub, rekao je Luka Vučko.

Blagojević produžio do kraja 2016.

Odmah nakon što je ugovor s Istrom 1961 potpisao Luka Vučko, za stol s predsjednikom Mihailom Ščeglovim, izvršnim direktorom Nevenom Šprajcerom i trenerom Igorom Pamićem sjeo je Slavko Blagojević. "Ratnik iz Otoka" odlučio je prihvatiti ponuđene uvjete i produžio je ugovor s pulskim prvoligašem do kraja 2016. godine.

Stjepan Stubičan na probi

Uz Vučka i Ukrajinca Tomakha, danas je brzinske testove odrađivao i novi igrač na probi, Stjepan Stubičan. Riječ je o 21-godišnjem stoperu rođenom u Slavonskom Brodu koji je protekle polusezone branio boje Olimpica iz Sarajeva, u čije je redove stigao ljetos iz zagrebačkog drugoligaša Rudeša.

Više o njegovoj budućnosti na "Drosini" znat će se nakon sutrašnje prijateljske utakmice protiv juniora Rijeke, koja će se igrati u Medulinu s početkom u 13.30 sati.

Ona će vjerojatno biti posljednji test i za ostale igrače na probi, Crnogorca Janjuševića, Slovaka Hroneca i Koreanca Yoona. Drugom Koreancu Gou i Albancu Sallaju u klubu su se već zahvalili, dok je Miran Horvat zadovoljio ukuse trenera Pamića i očekuje se da mu se ovih dana ponudi ugovor na potpis. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter