Vučko: Igor Pamić je najveći razlog mog dolaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redovima Istre 1961 riješili su probleme u koje su zapali kad se na prvom ovogodišnjem treningu s loptom teško ozlijedio Ivan Graf, koji je potom morao na operaciju i samim tim zaključio ovu sezonu. Ostali su tako "zeleno-žuti" na samo dvojici stopera, najiskusnijim članovima pulske svlačionice Faustu Budicinu i Igoru Čaglju te su na "Drosini" morali brzo reagirati. Rečeno-učinjeno, i jučer je u Pulu stigao Luka Vučko, odradio brzinske testove kod kondicijskog trenera Elvisa Peršića koji je bio više nego zadovoljan rezultatima što ih je ostvario 197 centimetara visok igrač te potom sjeo za stol s čelnim ljudima kluba i potpisao ugovor kojim se idućih godinu i pol dana obavezao na vjernost Istri 1961.

- Rođen sam u Splitu, imam 29 godina i prošao sam cijelu Hajdukovu školu. Seniorsku karijeru započeo sam u Hajduku, potom sam prešao u Saturn iz Moskve, uslijedio je kratak povratak u Hajduk, a zatim sam otišao u Rijeku gdje sam proveo sezonu i pol. Nakon toga stigao je transfer u Tursku, u Eskisehirspor, potom u Poljsku, u Lechiju iz Gdanjska, zatim kratak boravak u Mađarskoj, u Pecsiju i onda u Ameriku, u North American Soccer League. To je njihova druga liga i tamo sam igrao za San Antonio Scorpionse zajedno s Ivanom Miličevićem, iznio je Vučko svoju dosadašnju nogometnu karijeru.

- Odigrao sam za mladu hrvatsku reprezentaciju 20-ak utakmica, bio sam i njen kapetan, a imam i jedan nastup za A selekciju. Pozvao me Slaven Bilić u svibnju 2010. godine kad je reprezentacija odigrala tri prijateljske utakmice u nizu, protiv Austrije u gostima, s Walesom u Osijeku i protiv Estonije u gostima, veli Vučko.

Ljetos, nakon odlaska Neretljaka iz Rijeke, spominjao se Vučkov povratak na Kantridu. To se nije realiziralo, ali zato je sad stigao u Pulu.

- Imao sam dobru sezonu u Americi, bio sam kapetan i odigrao sam sve utakmice. Ona je završila početkom studenog, vratio sam se u Hrvatsku, ali kroz ova dva mjeseca nijedna ponuda koju sam dobio nije me zadovoljila, a onda je stigla ova i odlučio sam je prihvatiti, rekao je Vučko.

- Moram priznati da je najveći razlog što sam došao u Pulu trener Igor Pamić, kojeg smatram našim najboljim stručnjakom i bit će mi čast raditi s njim. Čim sam došao u Pulu imali smo izuzetno kvalitetan razgovor, dao mi je veliku podršku i to sad moram vratiti, opravdati povjerenje koje sam dobio, ističe Vučko. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter