Vučić: Srbija otvara granice za hrvatsku robu

Aleksandar Vučić (AFP)
Aleksandar Vučić (AFP)

Srbija nije popustila i počela usmjeravati migrante prema prijelazu Horgoš u Mađarsku, a srbijanska vlada će u 21 sat donijeti odluku o otvaranju granice za hrvatsku robu, rekao je u petak u razgovoru za Dnevnik HTV-a srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

"Apsolutno. Građani Hrvatske dobrodošli su u našu zemlju, jedva čekamo vidjeti i hrvatske kamione s hrvatskom robom", odgovorio je Vučić na pitanje hoće li Srbija, nakon što je Hrvatska otvorila granicu s njom, donijeti odluku o ukidanju zabrane prolaska kamiona s hrvatskom robom.

Vučić je istaknuo da Srbija ne bi ni uvodila protumjere da nije bilo "protupravnih mjera hrvatske vlade" i da je "samo želio da se vrati prijašnje, normalno stanje, da se vrati slobodan protok roba i usluga". Na upit o tome je li točna informacija da je Srbija popustila i pustila izbjeglice prema Horgošu, Vučić je kategorički odgovorio -  

"Ma, uopće nije točna, zato jer se mi time ne bavimo", još jednom ponovivši kako nikakvih koridora nema, već da nakon što izbjeglice dođu iz Preševa u Beograd, sami biraju svoju rutu. "Tako smo se ponašali i ponašat ćemo se" ubuduće, rekao je srbijanski premijer.

"Srbija je primila više izbjeglica nego Hrvatska i Mađarska zajedno. Ti ljudi su punih pet i pol mjeseci išli u Mađarsku, a u Hrvatsku nije došao nijedan čovjek. Nikakvih tu tajnih planova niti bilo čega nema, to su sve besmislice i ne razumijem zbog čega su nekome bile potrebne", napomenuo je Vučić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter