Vučić: Krijumčarenje oružja otkrila je Srbija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanski vicepremjer Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da su krijumčarenje oružja zaplijenjenog u riječkoj luci otkrile srbijanske tajne službe i o tome izvijestile Hrvatsku, ocijenivši da bi bilo veoma loše ako je dio hrvatskih vlasti javnosti namjerno plasirao netočne podatke, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

- Srbijanske službe imaju sve potrebne podatke o tome tko je umiješan u ilegalnu trgovinu oružjem i ustupit će ih Hrvatskoj da se ne bi posramila pred vlastitom i inozemnom javnošću, izjavio je Vučić, a prenosi B92.

- Ono što smijem i mogu kazati, pošto je riječ o veoma povjerljivim stvarima, to je da Hrvatska nigdje ništa nije otkrila, ništa nisu oni pronašli, mi smo pronašli. Mi smo ih obavijestili, ne samo usmenim, već i pisanim putem, za to imamo dokaze, za te dokaze znaju i predstavnici svih svjetskih najvećih službi, rekao je Vučić, koji je i koordinator sigurnosnih službi Srbije.

- Bilo bi veoma loše ako je dio hrvatskih vlasti namjerno plasirao netočne podatke, istaknu je Vučić te dodao da se nada da je "to slučajna, a ne namjerna pogreška dijela hrvatskih vlasti".

Naglasio je da Srbija ima podatke o tome tko je umiješan u ilegalnu trgovinu oružja i da će ih dati Hrvatskoj.

- Mi imamo imena, mi znamo imena, pošto vidimo da ih oni ili ne znaju ili namjerno obmanjuju i svoju i svjetsku javnost. Mi ćemo ih temeljito izvijestiti o tome, tko što i kako. Dat ćemo im točna imena, da se ne posrame, pred vlastitom i međunarodnom javnošću. Jedino što mogu reći da je laž i besmislica ono što su objavili hrvatski mediji, a da je sramota ono što su uradili neki srpski mediji, tražeći način da pomognu političkim miljenicima, a ne mareći za to koliku će štetu nanijeti Srbiji, navodi B92 Vučića.

Mediji u hrvatskoj su ranije javili da su službenici carinarnice Rijeka zaplijenili više kontejnera sofisticiranog naoružanja, najviše raketa za avione i za sustave zemlja-zemlja, kao i da su u tu luku stigli iz Srbije. Prema pisanju medija, krajnja destinacija oružja bila je Sudan ili Abu Dabi, a riječ je prije svega o projektilima S-8, navođenim raketama ruske proizvodnje, namijenjenim ispaljivanju iz višecjevnog lansera za zrakoplove.

Srbijanska je Bezbjednosna informativna agencija (BIA) u petak priopćila da je hrvatske vlasti izvijestila o tovaru koji je iz Italije preko Srbije stigao u Hrvatsku i demantirala navode medija u Hrvatskoj koji su u vezu s pošiljkom zaplijenjenom u Rijeci doveli srbijanskog poduzetnika Slobodana Tešića, čije se ime ranije vezivalo za međunarodnu ilegalnu trgovinu oružjem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter