Vučić i Tadić nastavljaju pregovore o vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednici Srpske napredne stranke (SNS) i Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić nisu u četvrtak postigli konkretan dogovor o formiranju vlade, ali je ostvarena visoka razina suglasnosti o ključnim obvezama vlade i za vikend najavljen nastavak pregovora.

Na današnjem sastanku vodstva naprednjaka i koalicije koju predvodi Tadićeva NDS ostvarena je značajna razina suglasnosti o ključnim pitanjima plana i programa buduće vlade i obvezama koje čekaju Srbiju na domaćem i međunarodnom planu, rečeno je nakon sastanka. "Nastavit ćemo razgovore tijekom vikenda", rekao je Vučić navodeći kako je u razgovorima istaknuto da je "Srbiji potrebna ozbiljna, odgovorna, stručna vlada koja će raditi..., a ne da se formira po kvotama i kontingentima".

Predsjednik NDS Boris Tadić kaže da Srbiji treba šira politička fronta jer je povijesni trenutak u kojem je nužno da vlada i oporba složno rade na rješavanju problema. On je naglasio da će se NDS tako i ponašati, bez obzira hoće li biti dio vladajuće koalicije ili će ostati u oporbi. "Postoje okolnosti kada se zemlje suočavaju s povijesnim iskušenjima. Vlada će morati donositi teške odluke", rekao je Tadić ocijenivši da se one ne mogu donositi ako se s pozicije vlasti "pristupa demagoški tom procesu".

Na prijevremenim parlamentarnim izborima 16. ožujka SNS je uvjerljivom pobjedom s koalicijskim partnerima osvojila 158 zastupničkih mjesta, koalicija okupljena oko socijalista (SPS) Ivice Dačića 44, Demokratska stranka Dragana Đilasa 19, koalicija uz Novu demokratsku stranku Borisa Tadića 18, Savez vojvođanskih Mađara šest, Stranka demokratske akcije Sandžaka tri te stranka Albanaca sa juga Srbije, Partija za demokratsko djelovanje, dva zastupnička mandata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter