Vrvarima sportsko igralište, ali žele i Varvare

Teren za buduće malonogometno igralište građani su već iskrčili (V. HABEREITER)
Teren za buduće malonogometno igralište građani su već iskrčili (V. HABEREITER)

Porečki Mjesni odbor Vrvari drugu godinu za redom dobio je sredstva Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva za projekt "Idemo na igralište", kojim će jedan plato u naselju Vrvari urediti u malonogometno igralište, najavili su na konferenciji predsjednik MO-a Robert Velenik, pokretačica projekta i članica vijeća MO-a Gordana Šušljik te Romina Ružić iz Zaklade.

Plato na površini od 400 kvadrata već su prije nekoliko mjeseci građani uredili volonterskom akcijom, a kompletno uređenje u malonogometno igralište s golovima, ogradom i jednom polivalentnom spravom za vježbanje omogućit će 10 tisuća kuna dobivenih od Zaklade i 11 tisuća kuna koje će iz proračuna dodijeliti Grad Poreč.

Većinu radova izvest će u volonterskoj akciji sami građani, a očekuje se da će sve biti gotovo do kraja ove godine. Većina zemljišta na mjestu za igralište nalazi se u gradskom vlasništvu, a za manje dijelove koji su na privatnim parcelama građani su dali suglasnost za gradnju.

Riječ je drugoj donaciji Zaklade ovom mjesnom odboru - lani su dobivena sredstva za uređenje društvenih prostorija u Musaležu.

Velenik je podsjetio na brojne aktivnosti koje je MO ove godine organizirao u obnovljenim prostorima stare škole u Vrvarima te najavio da ujesen nastavljaju s rekreacijom za starije osobe, različitim predavanjima i organizacijom zbora građana na kojem će se raspravljati o imenu mjesta.

- Naime, bilo je građana koji su nezadovoljni nazivom mjesta - Vrvari umjesto Varvari - te ćemo organizirati jedan ili više zborova građana ne bi li svi mogli izraziti svoje mišljenje i na kraju biti zadovoljni nazivom svoga mjesta, kaže Velenik. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter