Vruce, vlažno i snažno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz mnoštvo posjetitelja i tri dobra cover benda druga vecer 15. po redu Twin Horn Beach Partyja protekla je u vrucoj rokerskoj atmosferi kojoj nije naškodila ni strašna sparina, zahvaljujuci kojoj se, uz bikersku set listu i hladno pice u ruci, na listi pod obavezno pridružilo i znojenje. Ukratko bi vecer mogli sažeti na dobro druženje uz klasike rock i metal glazbe, ali i s nekolicinom glazbenih iznenadenja novijeg datuma proizvodnje.

Uz žestoku set listu na kojoj se našlo mnoštvo glazbenih imena, Brandalusia su u svojih sat vremena zagrijavali publiku skladbama od "Hero" Foo Fightersa, preko "Dakote" Stereophonicsa, ode Michaelu Jacksonu u obliku njegove "Beat it", pa sve do neizostavnih klasika poput Billy Idolove "Rebel Yell". Iako instrumentalno odlicni, doživljaj žestoke austrijske cetvorke je narušavao pomalo isforsiran vokal koji se cesto nije snalazio u skladbama uvrštenim u repertoar.

"Slovensko-talijansko-hrvatska; sto posto istarska", kako je to koji put previše naglasio voditelj prilikom predstavljanja grupe Heat, cetvorka metalaca nije se ogranicila samo na jednu vrstu glazbe, vec je u svoja dva sata svirke u repertoaru našla mjesta za skoro svaku obveznu pjesmu motoristickih susreta i još štošta drugo. Otvorivši svoj nastup solidnom Metallicinom "Enter the Sandman", Heat su odmah u pocetku pokazali da imaju šuga energicnim glavotresenjem. Upravo su komunikacija s publikom i nevjerojatna energicnost uz mnoštvo glazbenih asa u rukavu, ukljucujuci i onog Motorheadovog od špadi, te udarni termin bile stavke koje su kumovale Heatu prilikom stvaranja vrele atmosfere. Jaca strana Heata iskazala se obradama AC/DC-a pa su tako, uz dobre "Highway to Hell" i "TNT", izveli i odlicni "Thunderstruck" pred kraj koncerta, tim bolji što je Siroticu vokal promukao taman koliko treba nakon dvosatnog pjevanja i skakanja po bini pa je bilo gotovo teško razluciti pušta li to DJ AC/DC ili bend svira uživo. Našlo se mjesta i za Bon Jovija i Nickelback, te "Smells Like Teen Spirit", kao posljednji bis, na izmaku snaga.

Ravno iz Medimurja stigao je i posljednji bend veceri - Kula, koja zaslužuje same superlative buduci da je kvalitetom izvedbe miljama ispred takoder, ali na drugi nacin, odlicnih bendova koji su svirali prije nje. Neil Youngova "Keep On Rockin' In The Free World", Van Halenova "Ain't Talkin' 'Bout Love" te Zeppelinove "Rock 'n' Roll" i "Immigrant Song" izvedene su takvom magicnom lakocom da smo spremni povjerovati kako se Oliver (gitarist) rodio s gitarom u ruci, a da se u Robijevim glasnicama skriva Plantov poltergeist. Kula se, pak, nije zaustavila na rock klasicima, vec je u odlicnoj hard rock maniri glazbeno autenticno izvela i Jetovu "Are You Gonna Be My Girl" te besprijekornu Wolfmotherovu "Joker And The Thief", zbog kojih se isplatilo cekati do sitnih nocnih sati.


Podijeli: Facebook Twiter