Vruće na tribinama, ali i na terenu

Odbojka je u prvom planu (Milivoj MIJOŠEK)
Odbojka je u prvom planu (Milivoj MIJOŠEK)

Prvih dana jedne od najvećih sportskih manifestacija koju je u svojoj povijesti ugostio grad svetog Maura, svjetske serije u odbojci na pijesku Poreč Major, tek se lagano na glavnom terenu u uvali Peškera zagrijavala navijačka atmosfera. U gradu je ipak bilo primjetno življe nego inače početkom lipnja.

Hlad na južnoj tribini

Zbog jakog sunca i temperature koja je u hladu dosezala više od 30 stupnjeva Celzijevih, na velikom odbojkaškom stadionu, koji može primiti čak pet tisuća gledatelja, zasad još uvijek malobrojni gledatelji tijekom vrućih popodnevnih mečeva uglavnom su popunili južnu, od sunca djelomično zaklonjenu tribinu. Valja primijetiti da je šteta što je za "običnu" publiku prvih dana bila zatvorena zaklonjena VIP tribina.

Gledatelji su i jučer pratili odlične poteze najboljih igrača svijeta u odbojci, a u Poreč ih je stiglo čak 128 iz 25 zemalja svijeta. Dakle, Peškera se ovih dana zaista prometnula u pravi mali centar svijeta na kojem se mogu čuti jezici sa svih kontinenata premda posvuda, naravno, dominira lingua franca 21. stoljeća - engleski. No, na Peškeri nije bilo vruće samo zbog užeglog pijeska, već i od pogleda na preplanule odbojkašice u oskudnoj sportskoj opremi što je jedan od glavnih, premda često neizrečenih, aduta popularnosti ovog ljetnog sporta.

Brojni zabavni sadržaji

Šestodnevni događaj na pet pomoćnih terena porazmještenih na Picalu i Zelenoj laguni te glavnog na Peškeri (površine 8.000 četvornih metara!) ne nudi samo sportska događanja na koji je ulaz besplatan(!), već i brojne zabavne sadržaje. Osim informativnih šatora porečkih velikih turističkih ili internacionalnih i hrvatskih tvrtki, na raznim lokacijama su poredane raznovrsne ležaljke na pijesku na kojima se posjetitelji mogu sunčati ili odmarati ili se pak osvježiti ili nahraniti u nekom od ugostiteljskih objekata unutar centra.

U okolici stadiona djecu zabavlja maskota Lagune Poreč odjevena u delfina, a vrlo je popularna simulacijska teniska igra u kojoj igrači tijelom simuliraju reket. Glasna dječja cika može se čuti i na privremenom bazenu preko kojeg je rastegnuta elastična traka po kojoj djeca hodaju prije nego padnu u nj, dok oni stariji i hrabriji skaču s visoke dizalice "Big air jump" na golemu mekanu strunjaču. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter