Vruce kreacije za hladne dane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati kreatori koji su svoje kolekcije predstavili na tjednu mode u Parizu kao da su znali da ce ožujak biti snježan - pregršt prirodnih i umjetnih krzna, pletenine, kaputa i zimskih modnih dodataka svih vrsta preplavilo je modne piste.



Sukladno tome, ako je vjerovati dizajnerima, sljedeci jesen/zima trebali bi biti u istom ledenom tonu, a u svojoj viziji ledenog doba na catwalku najdalje je otišao Karl Lagerfeld za Chanel, koji je svoje tople tute i odijela predstavio pred scenografijom koja je imitirala Sjeverni pol.



Japanski dizajner Dai Fujiwara otišao je u drugu krajnost stavivši naglasak na mnoštvo šarenih šalova koji su dominirali kolekcijom, a toplu kolekciju inspiriranu etnom predstavio je Jean-Paul Gaultier.

Uvijek otkaceni John Galliano za Dior je, uz vatromet i pljesak publike, na modnu pistu poslao svježu, lepršavu i maštovitu kolekciju koja je varirala od laganih haljinica do kožnih ogrtaca i jahacih hlaca, a pažnju je, ocekivano, plijenila i Vivienne Westwood, koja je svoje manekenke transformirala u - manekene u haljinama.



Spomenuti svakako treba i modnu kucu Yves Saint Laurent na celu koje je talentirani Stefano Pilati, dizajner koji se drznuo zaviriti i u ormare casnih sestara te ondje pronaci inspiraciju, ali i talijanskog kreatora Antonija Marrasa za modnu kucu Kenzo, koji je svojim vrecastim odijelima i haljinama cvjetnih uzoraka takoder plijenio pozornost.



Osim pletenih i krznenih detalja, kroz vecinu kolekcija provlacila se i cipka te izazovni, prozirni materijali, dok su, ako se izuzmu spomenuta dizajnerska imena, modnim pistama ponovo vladale vec videne crno-bijele kombinacije koje ce svakako zadovoljiti ljubitelje klasike, ali teško da ce impresionirati one koji od mode traže originalnost i osobni pecat.


Podijeli: Facebook Twiter