Vrticima potvrda o prebivalištu roditelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema izmijenjenom pravilniku koji je nedavno usvojen u Gradu Puli, roditelji koji djecu upisuju na godinu dana u vrtic, žele li potpisati nastavni ugovor morat ce, izmedu ostalog, donijeti i potvrdu o prebivalištu, odnosno boravištu. Tako ukratko glasi odgovor ravnateljice Djecjih vrtica Pula Marize Kovacevic na naš upit, nakon što nam se na tu cinjenicu požalio roditelj cije je dijete još lani upisano u vrtic.

- Radi se o otprilike 400 roditelja koji djecu upisuju na godinu dana i oni ce morati radi obnove ugovora dostaviti dokaz o prebivalištu, odnosno boravištu u Puli, dakle bez obzira na to radi li se o strancima ili ne, jer više ne radimo razliku. Roditelji moraju dostaviti i dokaz o zaposlenju. Potvrde se dostavljaju za oba roditelja ako žive u zajednici, odnosno samo za jednog ako se radi o samohranom roditelju, istaknula je Kovacevic.

Dodala je da su za svaku organizacijsku jedinicu odredili jedan tjedan u kojem ce to roditelji moci uciniti, a dva dana u tom tjednu, utorak i cetvrtak, odredili su radno vrijeme do 18 sati da bi traženu dokumentaciju mogli dostaviti i nakon svog radnog vremena, odnosno izašli su im u susret da ne moraju izostajati s posla.


Podijeli: Facebook Twiter