Vrtići Veruda i Monte Zaro postaju Mali svijet

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u srijedu, na dnevnom redu naći će se i odluka o osnivanju Dječjeg vrtića Mali svijet, nove javne ustanove u Gradu Puli. Riječ je o ustanovi pod čije bi okrilje došli područni odjeli dosadašnjih Dječjih vrtića Veruda i Monte Zaro. Razlog osnivanja nove javne ustanove Dječji vrtić Mali svijet je što dosadašnja javna ustanova Dječji vrtići Pula ima previše korisnika, odnosno djece, puno više od maksimalnog kapaciteta koji je propisan državnim pedagoškim standardom.

Prema predloženoj odluci, sjedište Dječjeg vrtića Mali svijet bilo bi u Banovčevoj ulici gdje je dosad djelovao DV Veruda, a imao bi područne odjele: Veruda, Latica (Krležina), Izvor (Kamenjak), Monte Zaro (Park Monte Zaro), Vjeverice (Ujevićeva ulica), Mali zeleni (Palazzine), Ribice (Uskočka ulica) i Zvončići (Osječka ulica).

Privremena ravnateljica vrtića, odnosno v.d. ravnateljica, bit će Verica Degoricija-Maričić, dosadašnja stručna suradnica-defektologinja u Dječjem vrtiću Pula. Inače, novog ravnatelja, na mandat od četiri godine, izabrat će Upravno vijeće novog dječjeg vrtića koje će biti sastavljeno od po tri člana odabranih od osnivača, odnosno Grada Pule, jednog člana kojeg će izabrati roditelji djece te jednog člana iz redova odgojitelja i stručnih suradnika vrtića.

U obrazloženju odluke, koju potpisuje pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, navodi se, između ostalog, da su dječji vrtići javne ustanove koje djelatnost predškolskog odgoja ostvaruju na temelju Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja kojim je propisano da je maksimalni kapacitet dječjeg vrtića s područnim odjelima 600 djece. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter