Vrtići se farbaju, opremaju i spremaju za rujan

Mariza Kovačević, Boris Miletić i Elvira Krizmanić-Marjanović
Mariza Kovačević, Boris Miletić i Elvira Krizmanić-Marjanović

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, u pratnji pročelnice za društvene djelatnosti Grada Pule Elvire Krizmanić Marjanović i ravnateljice Dječjih vrtića Pula Marize Kovačević, obišao je prostor Dječjeg vrtića Centar gdje su u tijeku obimni radovi na uređenju. To je tek jedan od šest vrtića koji se trenutno uređuju tijekom ljetne pauze i u koje će Grad uložiti čak 760 tisuća kuna. U DV Centar se u cijelosti rekonstruirala kanalizacija, uređuju novi sanitarni čvorovi, postavljena je nova keramika, a danas počinje montaža sanitarija.

Izvođač poklonio dio radova

- Osim ovih, izvođač je odlučio i pokloniti dio radova te je s vanjske terase u dvorištu objekta uklonio stare pločice, a firma Globo donirala je nove kojima će se nanovo popločati terasa. Osim toga, za najmlađu djecu, okupljenu u "baby grupu", također je postavljena antistres podloga na terasu koja je i natkrivena pa će djeca moći što češće boraviti na zraku, rekla je Kovačević te naglasila da će se ovaj objekt opremiti i novom, 30 tisuća kuna vrijednom, opremom i namještajem.

Dodala je i da se u Dječjem vrtiću Veruda postavlja nova keramika, u DV Kaštanjer, koji je na katu montažnog objekta, sanira se podloga koja se rasula pa ju je trebalo obnoviti i urediti do 1. rujna, kada svi objekti, očišćeni i sređeni, otvaraju svoja vrata djeci u novoj pedagoškoj godini. U skupinama "Zvončići" i "Ribice" bit će obojani zidovi, kao i u "Zvjezdicama", gdje bi osim toga trebali urediti i vanjske sprave za igranje koje su oštećene zbog vandala, ali i vremenskih utjecanja. Na bojanje čeka i vrtić na Velom Vrhu, odnosno Padulju, no hoće li to i dočekati ovisi o tome hoće li se barem nakratko uspjeti isprazniti od djece kojih je i sada jako puno u tom objektu.

Gradonačelnik Boris Miletić, osim ulaganja u vrtiće, izdvojio je i ulaganja u osnovne škole, te se posebno zahvalio roditeljima na razumijevanju jer su neke objekte morali u potpunosti isprazniti, što je značilo da su roditelji morali djecu voziti u druge dostupne objekte.

Djeca u boljim uvjetima

- Vjerujem da se svaki napor isplati, pa tako i ovaj, i da će roditelji biti zahvalni kada vide kako sada objekti izgledaju i da su im djeca ipak smještena u boljim uvjetima. U devet godina kontinuirano ulažemo u ove objekte i time značajno podižemo standard u predškolskim i školskim ustanovama. Današnja situacija je daleko bolja od onoga što je ravnateljica zatekla prije devet godina, naglasio je Miletić.

Na upit hoće li se roditeljima umanjiti cijena vrtića zbog ovih radova i zato što im djeca nisu mogla biti u željenom objektu, Kovačević je rekla da će se računi, kao i dosad, umanjiti za dane koje su roditelji koristili godišnji odmor, pa im djeca nisu bila u vrtiću, dok će svi ostali platiti redovnu cijenu jer su im bili osigurani alternativni objekti. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter