Vrtići "Rin tin tin" sudjeluju u humanitarnoj akciji

Ravnateljica vrtića i pulski gradonačelnik prvi su ubacili namirnice u kutiju (B. PETROVIĆ)
Ravnateljica vrtića i pulski gradonačelnik prvi su ubacili namirnice u kutiju (B. PETROVIĆ)

Dječji vrtići "Rin Tin Tin" uključili su se u veliku humanitarnu akciju Udruge "Naš san njihov osmijeh" koja se pod nazivom "Jedan čovjek - jedna namirnica" održava u prosincu, a cilj joj je sakupiti namirnice i higijenska sredstva za potrebite sugrađane na području Pule, ali i cijele Istre.

Kako je navela Tamara Brussich, ravnateljica vrtića, njihova se ustanova svake godine u prosincu tradicionalno uključuje u neku od humanitarnih akcija, a ove su godine objeručke prihvatili poziv Udruge "Naš san njihov osmjeh". U akciju će se na ovaj način uključiti 230 obitelji mališana koji pohađaju ovaj vrtić te njegovi djelatnici.

- Naš je zadatak, između ostalog, educirati najmanje na socijalnu osjetljivost, brigu za druge i drugačije stoga i ovim putem pozivam sve naše roditelje i djelatnike da u kutiju, koja su djeca sama oslikala, donesu po jednu namirnicu i tim činom pomognu onima kojima je pomoć potrebna, navela je Brussich.

Kako je naveo Igor Loparić, predsjednik Udruge, u ovoj velikoj akciji sudjeluje 121 organizacija, pa su se volonteri udruge raspršili po cijeloj Istri. Kutije za prikupljanje pomoći nalaze se u većini dječjih vrtića, po školama, dućanima, raznim udrugama, manifestacijama…

Na primjer, volonteri udruge prikupljaju priloge na Sajmu knjiga u Domu branitelja, a u subotu će biti u Puljanci na Velom Vrhu. U srijedu, za Međunarodni dan volontera, na štandu na tržnici prikupljat će priloge za djecu Tanzanije, a pridružit će im se i članovi Udruge "Gledati srcem".

Na novinarski upit prikuplja li se i rabljena odjeća i obuća Loparić je naveo kako se ona u ovoj akciji ne prikuplja, ali se može donijeti u njihovo skladište u Mutilskoj 44 i to svaki četvrtak od 17 do 20 sati.

Predstavljanju akcije koja završava 22. prosinca prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji se zahvalio volonterima udruge na kvalitetnoj suradnji te im obećao kako će im Grad Pula i dalje pomagati kroz razne vrste pomoći. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter