Vrtići: Počela pedagoška godina s 1.130 djece

Čelnici grada i vrtića zaželjeli su sretan početak pedagoške godine (D. MEMEDOVIĆ)
Čelnici grada i vrtića zaželjeli su sretan početak pedagoške godine (D. MEMEDOVIĆ)

U povodu početka nove pedagoške godine 2016/17. gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović u četvrtka su obišli Dječji vrtić Veruda u Banovčevoj 29. Bila je to prigoda da pozdrave djecu koja su došla u vrtić, roditelje i odgajateljice te im zažele puno sretnih trenutaka.

- Svi vrtići otvorili su svoja vrata. U 58 skupina upisano je 1.130 djece. U održavanje objekata uložili smo tijekom ljeta 100 tisuća kuna, a samo u izgradnju rampe za osobe s teškoćama u kretanju u DV Veruda 49 tisuća. U Dječje vrtiće Pula upisano je 14 djece s rješenjem o teškoćama, ali nemamo djecu u kolicima. No, ovaj je objekt sada dostupan svima, a imamo jednu mamu koja sada može samostalno ulaziti u objekt i sudjelovati u svim programima. Nadamo se da ćemo ulaze prilagoditi i u svim drugim objektima, rekla je Kovačević.

Dodala je također da DV Veruda ima četiri skupine s 80 upisane djece , od kojih je jedna sportska i oni sudjeluju u programu "Serva za budućnost" te stolni tenis treniraju u Domu sportova "Mate Parlov". Od ostalih programa nude folklorno-plesnu radionicu i učenje engleskog jezika.

Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo što iz godine u godinu ulažu u poboljšanje uvjeta gradskih vrtića te što su sva djeca koja su ispunjavala uvjete upisana u vrtiće i nema listi čekanja. Na taj način roditelji mogu natrag na posao, a djeca imaju kvalitetne programe, pa čak i dodatne koji im se nude.

Vrtićima radno vrijeme produženo do 17 sati

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević u četvrtak je iznijela i jednu novost koja stupa na snagu s početkom pedagoške godine. Naime, produženo je radno vrijeme svih vrtića koji će odsad biti otvoreni od 6.30 pa sve do 17 sati.

- Tijekom mjeseca rujna u tri područna vrtića Ribice, Mali zeleni i Zvončići o toj potrebi provest će se i anketa. Pokazalo se, naime, da roditelji sve kasnije dovode djecu u vrtić, oko 9 sati, ali im potom odgovara da ih dođu uzeti oko 17. Mi smo to uvažili, a dogovarat ćemo se i nadalje, ustvrdila je Kovačević. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter