Vrtic Zvjezdice koštat ce samo 7 milijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualna gradska pitanja i projekti pretresli su se na Caffeu sa sindacom, tradicionalnom mjesecnom druženju gradonacelnika Borisa Miletica s novinarima koje ce se nastaviti i ove godine. Izvijestio je tako da je Grad Pula prošlu godinu, unatoc tome što je bila teška, završio financijski pozitivno te da se nastavlja projekt za poduzetnike "Milijun+". Na pitanje kada ce poceti gradnja vrtica Zvjezdice u Šijani Miletic je odgovorio da je upravo okoncan proces javne nabave te da ce gradnja uskoro poceti.

- Iako je prilikom najave o gradnji i nadogradnji vrtica podignuta velika prašina, sada mogu reci da ce gradnja koštati oko sedam milijuna kuna. Dakle, daleko manje od onog što je bilo predvideno, rekao je Miletic te dodao da je razlog tome vjerojatno smanjena aktivnost i niske cijene u gradevinskom sektoru.

Miletic je na pocetku druženja istaknuo da ce ova godina biti prometno zahtjevna, prvenstveno zbog pocetka gradnje obalnog kolektora na rivi. Osvrnuo se potom na uspješan prelazak OŠ Tone Peruško u jutarnju smjenu te rekao da je to još jedan korak prema cilju da sve pulske osnovne škole rade iskljucivo u jutarnjoj smjeni.

Podsjetio je zatim na potpisivanje ugovora o stipendijama i ugovora za gradnju županijskog centra za odlaganje otpada Kaštijun. Miletic je potom govorio o UPU-u Lungomare te rekao da je rješenje predstavljeno 19. prosinca kada su otvorene konzultacije za gradane i zainteresirane osobe.

- Želja nam je sacuvati i obnoviti Lungomare, rekao je Miletic te naglasio da ce se u procesu donošenja UPU-a svakako održati javna rasprava, kao i dosad kada su se donosili ostali UPU-i.

O nastavku proširenja obilaznice na cetiri trake, Miletic je kazao da u ovom trenutku nije moguce razmišljati, odnosno a ce odluka o tome ovisiti o stanju u proracunu, barem do prvog kvartala godine. Što se tice "statusa" sportske dvorane talijanske škole "Giussepina Martinuzzi", Miletic je rekao da još nisu definirana prava i obveze te napomenuo da je investiciju vodilo nadležno ministarstvo. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter