Vrtić u Šijani bit će gotov do listopada, ali..


 - Sprave su stisnute uz zid Ulice 43. istarske divizije, i to više nego na skromnoj površini. Uz svu radost što je novi objekt brzo gotov, moram primijetiti da su dimenzije zgrade zastrašujuće u odnosu na cijelu parcelu. Zidovi vrtića su se sasvim približili staroj vili u susjedstvu, a zelenila gotovo nema. Možda će barem boje fasade dati dojam da je ipak riječ o nekom objektu za djecu, a ne primjerice o zatvoru, komentirao je naš čitatelj (podaci poznati redakciji) gradnju novog vrtića Zvjezdice u Šijani koja je pri samom kraju.

Tijekom obilaska gradilišta vidimo da naš čitatelj zaista nije daleko od istine. Objekt je ogroman i zauzima velik dio čitave parcele. No, prema slikama koje su bile predstavljene prije početka gradnje, zelene površine oko objekta su puno manje i skučene, pogotovo u dijelu pored zida bivše vojarne. Ondje je, naime, također vanjski prostor za igranje na otvorenom, no vrlo je skučen, a ograda vrtića gotovo je prislonjena na zid vojarne pa je put koji onuda vodi širok jedva dva metra. Također, dio vanjskog dijela prema staroj vili je puno manji od onog što je prikazano na kompjuterskoj simulaciji. Štoviše, ondje uopće nema zelene površine nego je betonirani dio.

Dimenzije vrtića ostale su nepromijenjene, uostalom izgradnja ne bi bila ni moguća da se bilo što promijenilo, a da nije u skladu s potvrdom glavnog projekta, rekla je ravnateljica PU Dječjih vrtića Marizu Kovačević odgovarajući na pitanje da li je vrtić ipak veći od onog što je na početku gradnje predstavljeno. Otvorenje vrtića planirano je krajem rujna, odnosno početkom listopada. (Piše Nera SOFTIĆ; Snimio Manuel ANGELINI)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter