Vrtić Grdelin pun`ko šipak, na listi čekanja 14 mališana


U novoj pedagoškoj godini, Dječji vrtić Grdelin polazit će 202 mališana u dvije jasličke i sedam vrtićkih skupina.

- Upravo smo proveli upise za iduću pedagošku godinu i održali roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece. Upisana su 53 mališana, a na listi čekanja je njih četrnaest, jedanaest manje nego prethodne godine, izjavila je ravnateljica vrtića Silvana Pavletić.

- Najveći pritisak je na jasličke skupine, kaže Pavletić.

Ukoliko se neko dijete tijekom godine ispiše iz bilo kojeg razloga, prvi na listi čekanja dolazi na njegovo mjesto. - Tako smo tijekom prošle godine primili još pet mališana, jer su se nekima roditelji odselili iz Buzeta ili su ostali bez posla pa su ispisali djecu iz vrtića, rekla je Pavletić. Uz žaljenje što se sva djeca nisu uspjela upisati, Pavletić je rekla da vjeruje da će se uspjeti dograditi vrtić te da će svi koji to budu htjeli tada uspjeti dobiti svoje mjesto.

Pojačan interes za smještajem u vrtiću primjetan je već nekoliko godina. Grad Buzet je u suradnji s vrtićem, projekt rekonstrukcije i dogradnje vrtića prijavio na strukturne fondove no u međuvremenu su promijenjeni uvjeti pa su vrtići ispali iz programa sufinanciranja.

- Najveću nadu za sufinanciranje tog projekta sada polažemo u program ruralnog razvoja, gdje postoje najave da bi se u listopadu trebali otvoriti prvi natječaji. Dočekat ćemo ih spremni, s obzirom smo u proceduri dobivanja građevinske dozvole, kaže Žulić.

- Uz to, pripremamo i projekt energetske učinkovitosti starog djela zgrade gdje su nakon obnove fasade i krova, preostali radovi na djelu stolarije. Putem EU Alterenergy, kroz desetak dana trebao bi biti raspisan i javni natječaj za izgradnju sustava geotermanih dizalica za što su proteklih mjeseci izvršena sva ispitivanja i izrađen troškovnik, ističe gradonačelnik Siniša Žulić.

Projekt dogradnje vrtića težak je oko sedam milijuna kuna, a njime bi se dobilo pet novih odgojnih skupina, prostore za stručne suradnike, zbornicu i ostale potrebe vrtića te proširilo kuhinju i blagovaonicu, uredilo okoliš.  (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

  

 


Podijeli: Facebook Twiter