Vrsni mladi glazbenici oduševili publiku


Koncert klasične glazbe s vrsnim izvođačima "Natale sotto le stelle" (Božić ispod zvijezda) održan je u petak navečer u pulskoj Zajednici Talijana. Nastupili su sopranistica Mila Soldatić, tenor Dionigi D'Ostuni, klaviristica Ana Čuić Tanković i violončelist Fabio Jurić. Soldatić i Čuić Tanković netom su dobile nagradu na "Istria Nobilissima" u kategoriji glazbene interpretacije.

Mila Soldatić je Puljanka koje je kao solo pjevačica osvojila brojne pozornice, imala solističke koncerte, sudjelovala u brojnim projektima te za svoj rad višestruko nagrađena. Dionigi D'Ostuni dolazi iz Leccea, renomirani je tenor, a s Milom je ljetos između ostalog nastupio i u crkvi sv. Agneze u Medulinu. Klaviristica Ana Čuić Tanković, dobitnica nagrada za svoj rad, uspješno balansira između karijere u svijetu ekonomije i onome glazbene, a Fabio Jurić, vrsni violončelist, također višestruko nagrađen, cijenjeni je glazbeni pedagog u pulskoj glazbenoj školi.

Oni su pokazali predan, odnjegovani nastup, uvježbanost i strastvene izvedbe, a odabrali su repertoar koji je dopadljiv i zanimljiv široj publici. Publika je dakako znala cijeniti njihov nastup nagradivši ih ovacijama te zapjevavši na kraju svi zajedno "Brindisi" iz "Traviate", stvorivši na taj način izniman blagdanski ugođaj.

Na repertoaru je bilo i više inačica neizostavne "Ave Maria" (Mascagni i Caccini), potom skladbe kao što su "Panis Angelicus", "Adeste Fideles", "O Holy Night", "Tu scendi dalle stelle", "Nella fantasia" (E. Morricone) te čuvena "Stille Nacht".

U drugom dijelu koncerta nazočni su mogli čuti nadahnute izvedbe skladbi kao što su Cohenova "Hallelujah", ili pak primjerice "White Christmas", ali i "I'te vurria vasa'", "Musica proibita".

"Quanno sponta la luna a Marechiare/pure li pisce nce fann' a l'ammore", odjekivalo je dvoranom Circola u izvedbi vrsnih glazbenika, a to je označilo početak slavne pjesme "Marechiare". Nakon toga mogli su čuti "Tace il labbro", potom "O surdato 'nnammurato", poznatu napolitansku pjesmu s početka 20. stoljeća koju su podjednako uspješno pjevali i proslavili legendarni talijanski pjevači Claudio Villa, Massimo Ranieri, a zatim i Andrea Bocelli.

Za kraj je bila tu čuvena, neizostavna "O sole mio", dakako prije zdravice "Brindisi" te zahvale pulskoj Zajednici Talijana i Pula Film Festivalu za ovaj koncert.

Svi glazbenici zaslužuju dakako pohvale, Soldatić i D'Ostuni za vrsne glasovne mogućnosti u koje su unijeli puno strasti i umijeća, a Jurić i Čuić Tanković za isto tako vrsno sviranje. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter