Vrsni jazz glazbenici u Premanturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Premanturi će, u organizaciji Fenolige udruge u kulturi nastupiti Ivona Fabris & St. Thomas Quintet. Koncert će se održati večeras s početkom u 20 sati.

St. Thomas Quintet sačinjavaju razni glazbenici. Obzirom da su članovi zaokupljeni brojnim nastupima diljem Hrvatske i Europe postav sastava se ponekad mijenja. U Premanturi band će nastupiti u sljedećem sastavu: Boro Lukić, Branko Sterpin, Leon Brenko, Adriano Bernobić, Nenad Mirt i Ivona Fabris.

Boro Lukić legendarni je pulski jazz gitarist sa 40-godišnjim stažem. Svirao je u niz jazz sastava s vrsnim glazbenicima kao što su Davor Lorković te u Big Bandu. Iznimnim trudom i angažmanom, naročito kroz "Fiorin jazz orchestra", uspio je održati jednu izrazito talentiranu generaciju istarskih jazz glazbenika na okupu.

Branko Sterpin – truba, završio jazz akademiju u Grazu, višestruki je dobitnik nagrade Status za jazz trubu i istaknuti član Big Banda HRT-a. Uz to preuzeo je vođenje Big Banda Pula te je osnivač i voditelj JazzIstra orkestra.

Leon Brenko (klavijaturist) završio je Glazbenu akademiju, a dobitnik je Statusa, nagrade Hrvatske glazbene unije za najboljeg pop klavijaturista u 2012. godini. Zbog stilske raznolikosti izuzetno je zahvalan i tražen glazbenik.

Adriano Bernobić (bubnjevi), završio jazz akademiju u Grazu, specijalizirao se u Parizu, dobitnik je Statusa, nagrade Hrvatske glazbene unije za najboljeg jazz bubnjara u 2012. godini. Svira u mnogobrojnim sastavima i član je JazzIstra orkestra. Ove godine dobitnik je nagrade Porin za jazz album Spiritual Market na kojem je svirao bubnjeve.

Nenad Mirt (električni bas) kontrabasist je koji je zbog svoje kvalitete i otvorenosti prema svim glazbenim stilovima član više sastava i to Big Banda Pula, Denis Razz Quarteta, Bruno Krajcar Banda, Fiorin Jazz Orchestra…

Ovom prilikom pridružit će im se posebna gošća s kojom često surađuju, Ivona Fabris, poznata pulska pjevačica očaravajućeg glasa, koja se najviše afirmirala izvedbama jazz standarda uz pratnju Davora Lorkovića i uz Big Band Pula. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter