Vrsarskom monstrumu doživotna robija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trecestupanjski sud Vrhovnog suda RH kao neosnovanu odbio je žalbu Šimi Medanicu (52), narucitelju ubojstva svoje sestre Slavice, i egzekutoru, danas pokojnom, Perici Majstorovicu (47), na presudu drugostupanjskog suda iz srpnja prošle godine, kojom im je potvrdena doživotna zatvorska kazna izrecena na Županijskom sudu u Zadru još 8. svibnja 2008. godine.

Drugu i konacnu potvrdu 40-godišnje zatvorske kazne Medanic je docekao u celiji zatvora Remetinec, u kojem se nalazi od svibnja ove godine, a tamo je, kako neslužbeno doznajemo, premješten iz bjelovarskog zatvora nakon što je njegov kompanjon, hladnokrvni višestruki ubojica Perica Majstorovic, u jednoj od celija istog zatvora pocinio suicid vješanjem.

Prema informacijama "insajdera", Majstorovic je 14. lipnja, dan prije suicida, neslužbeno doznao odluku Vrhovnog suda koja je donesena 27. svibnja ove godine te je odlucio svoj boravak iza rešetaka skratiti, dok neki, pak, njegovo samoubojstvo povezuju s prijetnjama srbijanskih mafijaša s kojima je imao nerazriješene poslove, a koji su u to vrijeme zapoceli "nastanjivati" hrvatske zatvore.

Medanicu i Majstorovicu najduže ikada izrecene kazne na Županijskom sudu u Zadru izrekao je sudac Boris Radman, proglasivši ih krivima za kazneno djelo ocijenjeno kao ubojstvo iz koristoljublja koje su isplanirali još pocetkom 2004., a realizirali 7. sijecnja 2006. godine kada je Slavica Medanic u stanu na Puntamici likvidirana s tri hica u glavu.


Podijeli: Facebook Twiter