Vrsarskoj marini šesti put titula najbolje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strani nauticari koji posjecuju specijalizirani web site Skippertipps šesti put su najboljom medu istocnojadranskim marinama proglasili vrsarsku. Za sobom je ostavila marine na Bracu, Ugljanu, Krku, Murteru, u Rogoznici, Tribunju, Izoli...Od istarskih marina na listi se našla još jedino ona u Umagu, plasirana na cetvrtom mjestu.

Nauticari su ocjenjivali cetiri karakteristike: cistocu i zaštitu prirode, ambijent i postrojenja, ljubaznost osoblja i cijene u marini i restoranu marine. Vrsarska je imala najviše ocjene u cak tri kategorije.

Valja reci da se marina Vrsar na prvom mjestu ove liste prvi put pojavila 2005. godine i titulu potvrdila sljedece godine, a primat drži zadnje cetiri godine. U 12 godina, koliko se vrši ocjenjivanje, vrsarska se marina šest puta našla na prvom mjestu.

Marina radi cijele godine, ukupno ima zaposleno sedam stalnih mornara, kojima sezonski pomažu dva studenta, jednog šefa recepcije, te po dva stalna i sezonska recepcionera. Lani su u marini imali 3.247 stalnih plovila i oko šest tisuca plovila u tranzitu, iz cega proizlazi da nauticari u prosjeku u Vrsaru ostaju dva dana. Prošlogodišnji promet bio je pet posto manji nego lani, ali je prihod povecan za osam posto i iznosio je 12,6 milijuna kuna, od cega je 2,4 milijuna kuna ostvareno od plovila u tranzitu. Povecanje prihoda je dobrim dijelom rezultat povecanja cijena za nauticare. Lani su podigli cijene za deset posto za plovila u tranzitu te devet posto za stalne korisnike. Što se tice nacionalnosti nauticara u tranzitu, najbrojniji su bili Talijani s 55 posto, 30 posto su cinili gosti s njemackog govornog podrucja te 12 posto Slovenci. Od stalnih nauticara, prvo mjesto drže Nijemci s 27 posto, zatim Austrijanci s 24 posto, te Talijani s 20 posto.

- Zadovoljni smo i zahvaljujemo se svim nauticarima koji su nam izrazili povjerenje. Trudit cemo se i dalje nastaviti s ovim rezultatima i još cemo educirati osoblje da budemo što ljubazniji, kaže Armido Gerometta, clan uprave opcinskog poduzeca Montraker, koje upravlja marinom.

Što se lanjskih investicija u marinu tice, veli da su se uglavnom bavili "šminkanjem", odnosno pojacali sigurnost plovila jacanjem svih sidrenih linija, te uredili šetnicu postavljanjem novih kamenih klupa, vaza i skulpture iz kiparske škole. U ovoj godini ocekuje ih investicija vrijedna oko 150 tisuca kuna, a rijec je o opskrbi toplom vodom uz korištenje solarne energije, zahvat koji ce biti gotov do Uskrsa. (Vedrana HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter