Vrsarskoj marini osmi put titula najbolje

U Vrsar nautičari dolaze s guštom (J. PREKALJ/arhiva)
U Vrsar nautičari dolaze s guštom (J. PREKALJ/arhiva)

Strani nautičari koji posjećuju specijaliziranu web-stranicu Skippertipps osmi put su najboljom među istočnojadranskim marinama proglasili vrsarsku. Za sobom je ostavila marine na Braču, Murteru, Krku, u Rogoznici, Trogiru… Od istarskih marina na listi se našla još jedino ona u Novigradu, plasirana na trećem mjestu.

Nautičari su ocjenjivali četiri kategorije: čistoću i zaštitu prirode, ambijent i postrojenja, ljubaznost osoblja te cijene u marini i restoranu marine.

Valja reći da se marina Vrsar na prvom mjestu ove liste prvi put pojavila 2005. godine i titulu potvrdila sljedeće godine, a primat drži zadnjih šest godina. U 13 godina, koliko se provodi ocjenjivanje, vrsarska se marina osam puta našla na prvom mjestu.

Marina radi cijele godine, ukupno ima 15 djelatnika, od čega dva sezonca. Lani su do početka studenog imali 2.890 plovila u tranzitu s 5.380 dana boravka, a nautičari su u marini u prosjeku ostajali dva dana.

Prošlogodišnji je promet bio nešto manji nego godinu prije, ali je za tri posto veći ukupan prihod te prihodi od iznajmljivanja vezova. Ukupni prihodi od iznajmljivanja vezova lani su iznosili oko 9,8 milijuna kuna. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter