Vrsarski SDP o tajnovitom osnivanju DVD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrsar je hvalevrijedna inicijativa u javnom interesu, a nikako privatna udruga koja ce se osnivati u tajnosti i u njoj dodjeljivati funkcije prema podobnosti, u ovom slucaju clanovima IDS-a i to vecinom iz komunalne tvrtke Montraker, u kojoj je clan Uprave predsjednik vrsarske podružnice te stranke", rekao je Sergio Popovic, predsjednik SDP-a Vrsar, na konferenciji za novinare.

Naglasio je da SDP podržava osnivanje DVD-a, ali ne na nacin na koji je to ucinio njihov koalicijski partner. - DVD je osnovan 5. travnja na jako tajanstven nacin tako da je u to bio upucen samo uži krug ljudi pod vodstvom zamjenika nacelnika Celestea Geromette.

Osnivackoj skupštini prisustvovalo je 15-ak ljudi, što je žalosno jer vjerujem da bi se s podrucja opcine Vrsar okupilo mnogo više zainteresiranih, pogotovo iz Lovackog društva i Speleološkog kluba, da su bili pravovremeno informirani, naveo je Popovic.

Naglasio je da ovo nije usamljeni slucaj te kao primjer spomenuo lokalnu udrugu mladih Neverini, na cijem je celu ponovo IDS-ov vijecnik koji ne poziva cjelokupno clanstvo na sastanke i akcije, a odbacuju se oni koji nisu clanovi i simpatizeri IDS-a.

"Nismo mogli naci zajednicki jezik s IDS-om te smo bili primorani ovako javno istupiti", objasnio je sazivanje presice celnik SDP-a Sergio Popovic, koji smatra da je zbog pomanjkanja komunikacije djelomicno narušena koalicija tih dviju stranaka u Vrsaru. (J. PRODAN)

Gerometta: Svi se mogu ukljuciti u rad DVD-a
Za komentar "tajnovitosti" i "podobnosti" pitali smo prozvanog Celestea Geromettu koji je rekao da ga je opcinski nacelnik zadužio za formiranje povjerenstva za osnivanje DVD-a, a potrebne materijale pripremio je opcinski tajnik Boris Šverko, koji je inace clan SDP-a. Napomenuo je da su na osnivackoj skupštini bila dva vijecnika iz SDP-a, a nema prepreke da se bilo tko ukljuci u rad društva.


Podijeli: Facebook Twiter