Vrsarska marina peti put najbolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strani nauticari koji posjecuju specijalizirani web site Skippertipps peti put su najboljom medu istocnojadranskim marinama proglasili vrsarsku. Ostavila je za sobom Frapu, Tribunj, Vodice, Novigrad, Pulu, Korculu, Cres… Vrsarska marina bila je najbolje ocijenjena u sve cetiri kategorije: cistoca i zaštita prirode, ambijent i postrojenja, ljubaznost osoblja i cijene u marini i restoranu marine.

U vrsarskoj marini zaposleno je 13 osoba, od kojih sedam mornara, a radi citavu godinu. Prošlogodišnji promet bio je nešto slabiji nego 2009. godine, kao i u ostalim marinama, ali je financijski rezultat bio bolji, uz nepromijenjene cijene. Ostvarili su bruto prihod od gotovo devet milijuna kuna.

"To prvo mjesto nam je veliko zadovoljstvo, jer je rijec o ocjeni naših gostiju nauticara", rekao nam je Armido Gerometta, clan uprave opcinskog poduzeca Montraker koje upravlja marinom. Kaže da nauticari u prosjeku ostaju u Vrsaru dva-tri dana. "Vecina njih ostane dan-dva nakon što doplove iz Italije, kupaju se na našoj prelijepoj plaži, nastave prema Dalmaciji i onda se u povratku ponovno zaustavljaju", tvrdi Gerometta.

U marinmi je živo. Ciste se brodovi i pripremaju za popravke i bojanje. A direktor ponosno istice da se isplatilo ulaganje u poseban kemijski procistac otpadne vode od pranja plovila. Voda se odvodi u obližnji procistac gdje se kemijskim putem odvajaju teški metali koji se zbrinjavaju u Austriji.


Podijeli: Facebook Twiter