Vrsaranin preminuo u barci u Limskom kanalu

Limski kanal (M. MIJOŠEK)
Limski kanal (M. MIJOŠEK)

Muškarac iz Vrsara, I. B. u dobi od 78 godina čije je beživotno tijelo pronađeno u petak oko 15 sati u barci što se nasukala u moru na ulazu u Limski kanal, umro je prirodnom smrću, izvijestila je Nataša Vitasović iz Policijske uprave istarske.

Mrtvozornica koja je pregledala njegovo tijelo, ujedno je bila liječnica 78-godišnjaka pa je bila upoznata s činjenicom da je bio srčani bolesnik te je zaključila da je umro zbog problema sa srcem. Budući da je uzrok smrti prirodan i poznat, obdukcija tijela preminulog nije naložena.

Ministarstvo pomorstva izvijestilo je da je beživotno tijelo u barci uočio hrvatski državljanin I. M. On se nalazio na svom plovilu, ali se zbog njegovog gaza nije mogao približiti pa je odmah nazvao županijski centar 112 u Pazinu. Na poziciji pronalaska preminuloga  djelatnici Pomorske policije i djelatnici Lučke ispostave Poreč u petak su u 17.22 sati utvrdili identitet preminulog te da je riječ o vlasniku barke registrirane u Poreču.

Naime nakon što je Županijski centar 112 zaprimio dojavu, informaciju je proslijedio Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te su odmah obaviješteni policija i Lučka kapetanija Pula, odnosno nadležna Lučka ispostava Poreč. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter