Vrsaranin poginuo u teškoj prometnoj nesreći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj prometnoj nesreći kod Svetog Lovreča poginuo je 60-godišnjak iz Vrsara, u nedjelju oko 23.50 sati.

Muškarac je upravljao automobilom Fiat Brava pulskih oznaka iz smjera Svetog Lovreča prema vrhu Lima. Prema policijskom izvješću, vozač, koji se u automobilu nalazio sam, nije se kretao sredinom svoje prometne trake te je u jednom trenutku prešao preko suprotnog kolničkog traka i sletio je van kolnika u lijevu stranu i silovito udario u stablo lijevom bočnom stranom vozila. Vozač je preminuo na mjestu događaja. Porečki policijski službenici su uz nazočnost nadležnog pulskog državnog odvjetnika Vlada Šćura, na mjestu događaja obavili očevid.

Za vrijeme obavljanja očevida dionica ceste od Svetog Lovreča do skretanja za mjesto Selina, od 0.45 sati do 3.50 sati bila je zatvorena za sav promet, a vozila u prometu su preusmjeravana okolnim pravcima.

Prometna nesreća se dogodila na izrazito ravnom ali prilično oštećenom dijelu kolnika na oko dva kilometra od Svetog Lovreča. Ipak nepoznato je još što se dogodilo i zašto je vozilo prešlo preko suprotne trake, van kolnika. Automobil je silovito udario stablo bočnom desnom stranom i zaustavio se kod stabla. Policija je radi provođenja očevida naložila izvlačenje vozila do ceste radi detaljnog pregleda kotača i ostalog što bi moglo zatrebati kod utvrđivanja dinamike prometne nesreće. Tijekom očevida smo razgovarali sa državnim odvjetnikom Šćurom, koji nam je dao tek kratku izjavu.

- Mogu vam potvrditi da je automobil sletio s ceste i udario u stablo, a vozač je poginuo. Očevid će pokazati što se dogodilo, a odredio sam i obdukciju tijela. Vozilo za sada neće na vještačenje, no mogućnost nije isključena, kazao nam je Šćur dok je očevid još trajao.

Pored policije, na mjesto događaja su upućeni porečki vatrogasci radi otvaranja vozila i izvlačenja tijela poginuloga te osvjetljavanja područja nesreće, budući da na tom dijelu nema nikakve rasvjete. Prema dosadašnjoj evidenciji, ove godine je na istarskim cestama ukupno poginulo četiri osobe u jednako toliko nesreća, dok je prošle godine u istom vremenskom razdoblju poginulo njih sedam u pet prometnih nesreća. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter