Vrsar: Za POS stanove čeka se odobrenje državne agencije

Općinsko vijeće Vrsar (A. DAGOSTIN)
Općinsko vijeće Vrsar (A. DAGOSTIN)

Na aktualnom satu posljednjeg vrsarskog Općinskog vijeća Vrsar vijećnicu Robertu Klaić (IDS) zanimalo je što se događa sa zemljištem na kojem su bile planirane zgrade poticane stanogradnje.

Vrsarski pročelnik Slobodan Vugrinec podsjetio je da je DORH tužio općinu zbog jedne (tzv. šumsko zemljište) od pet parcela na području planiranog POS-a, a da je načelnik Franko Štifanić u međuvremenu, na sugestiju Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, priznao tužbeni zahtjev kako bi se mogla provesti parcelizacija i sudska nagodba kojom bi općina i država postali suvlasnici, ali se sada čeka odobrenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Je li općina potpisala ugovor oko turističkog zemljišta s tvrtkom Maistra, zanimalo je Serđa Popovića (SDP), na što ga je vrsarski načelnik Štifanić ispravio da nikad nije bilo riječi o ugovoru, već potencijalnoj trostranoj sudskoj nagodbi koju bi potpisali općina, Maistra i DORH za utuženo razdoblje od 2000. do 2011. godine (do donošenja Zakona o turističkom zemljištu), ali je prije treba odobriti vrsarsko Općinsko vijeće.

Hoće li ishod nagodbe s Maistrom uvjetovati realizaciju gradnje sportske dvorane ili neki drugi kapitalni projekt zanimalo je Mihaela Šegona (SDP), na što je načelnik kazao da bi uplata bila dobrodošla, ali da dvorana ide neovisno o tome. S obzirom da je prije nekoliko godina bio raspisan natječaj za POS stanove istog je vijećnika zanimalo hoće li se ponoviti što mu je pročelnik Vugrinec potvrdio. Šegon je pitao je li točna informacija da je nova kuća za odmor kod zračne luke sagrađena dijelom na općinskom zemljištu što je Vugrinec također potvrdio dodavši da se radi također o šumskom zemljištu koje potražuje država. S obzirom da se sve više mladih okuplja na starom i novom umjetnom igralištu, Antonio Đaković (IDS) je zatražio da se postavi rasvjeta kako bi se igrališta mogla koristiti navečer. Pročelnik Vugrinec je kazao da se o tome već duže vrijeme razmišlja i da je procijenjeno da bi zahvat koštao 500 tisuća kuna. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter