Vrsar: Velika fešta za finale sezone

Nagrađeni Anelidi na vrsarskoj fešti
Nagrađeni Anelidi na vrsarskoj fešti

Na vrsarskoj rivi u subotu navečer održana je posljednja ovogodišnja ljetna eno-gastronomska i zabavna manifestacija Vrsar Porto Fest. Na rivi su svoje štandove postavili lokalni ugostitelji koji su nudili domaće delicije, većinom morske. Goste je zabavljao Mladen Grdović sa svojim bendom a kao predgrupa nastupili su pazinski Proleteri.

Niz zabavnih događanja za kraj ljeta u Vrsaru započeo je već u četvrtak s ribarskom feštom koja je replicirana i u petak. Vrsar je danas jedno od vodećih ribarskih naselja na zapadnoj obali Istre, u luci i dalje suvereno vladaju ribarski brodovi koji love plavu ribu s mrežama plivaricama. Upravo je aktualna sezona srdela.

Tokom dvodnevne ribarske fešte na rivi je nastupao niz sastava i folklornih skupina (grupe Le Mond i Laguna band, klapa Histri, folklorna grupa Balun) a valja svakako zabilježiti nastup grupe Anelidi koji su i javno nagrađeni prigodnom plaketom zbog pedesetogodišnje glazbene suradnje s Vrsarom. Prvi njihov nastup u tom gradiću seže iz davne 1966. godine. U ime Anelida na povelji se zahvalio Claudio Vlacci, naglasivši da im je od svih dosad mnogobrojnih dobivenih priznanja ova plaketa najdraža, jer ona simbolizira prijateljstvo kao onu tajnu vezu koja i nakon pola stoljeća povezuje Anelide s Vrsarom i vrsarskim prijateljima.

Direktorica Turističke zajednice Vrsar, Natalija Vugrinec nakon toga dodijelila je zahvalnicu Mauru Bernobiću, jednom od najpoznatijih voditelja turističkih fešti širom Istre, koji je Vrsar izabrao za svoj posljednji nastup, nakon čega se povlači u mirovinu nakon 32 godine bavljenja tim poslom. Bine širom Istre prepušta mlađima.

Danas u Vrsaru i dalje boravi više od 5.000 gostiju, a sezona je bila vrlo uspješna. Direktorica Turističke zajednice Natalija Vugrinec priložila nam je podatak da je do 20. rujna ostvareno 190.200 dolazaka (četiri posto više nego lani) i 1.421.000 noćenja (pet posto više). (E. V., S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter