Vrsar tri dana isijavao ljubav i zabavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Vrsaru je proteklog vikenda održan 3. Casanovafest. Još jedno uspješno izdanje festivala ljubavi i erotike trajalo je tri dana, te imalo pregršt dogadanja.

Sve je pocelo u cetvrtak picem dobrodošlice i koncertom flauti dua «Magic Flutes», nakon cega su porecki Giostranti u Casanovinu cast odjenuli nošnje 18. stoljeca, te nas u pitoresknoj atmosferi vratili u daleku povijest. Pocelo je zabavom, a u takvom tonu nastavilo se kroz tri sadržajna dana.



Pod vodstvom Ivice Prtenjace na vidikovcu su se održavale književne veceri, u staroj školi održane su izložbe Marka Vrdoljaka, Štefa Bartolica, Roberta Paulette, Bojana Šumonje, Luke Marottija.

U petak je Lidija Horvat Dunjko, uz pratnju gitare Saše Dejanovica, izvodila ljubavne pjesme, a subotnju vecer uvelicao je koncert Sick Swing Orchestra.

Tijekom cijelog festivala na rivi su se nudili gastro-afrodizijaci, poput meda, školjki, a ovogodišnji Casanovafest pobliže je predstavio dansku erotsku komediju 70-ih filmovima poput «Mazurka u krevetu» i «Hop cup u krevetu».





Pun pogodak je bila i promjena mjesta radnje. Nakon dva izdanja koja su se iskljucivo održavala na Montrakeru, ovogodišnje širenje na cijeli grad festivalu je dalo novu dimenziju i potreban iskorak.

Brojni posjetitelji koji su kroz tri dana osjetili ljubav Casanovafesta zasigurno ce se vratiti i dogodine, kako oni koji su tamo bili ciljano, tako i oni koji su prošli slucajno.

Uostalom, na slican je nacin Vrsar upoznao i Giacomo Casanova. Prema drevnoj prici prvi put se zatekao u gradu, ali se ubrzo i vratio opcinjen njegovom ljepotom. Naravno, nisu samo priroda i divna arhitektura ono što ga je namamilo na povratak. (Tibor TOROMANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter