Vrsar: Tri dana fešte za kraj sezone

Prizor s jedne od ovoljetnih fešti (E. VELAN)
Prizor s jedne od ovoljetnih fešti (E. VELAN)

Poput svih ostalih turističkih destinacija u Istri, i vrsarska bilježi vrlo dobre rezultate. Tako je do 20. rujna na području TZ Vrsar ostvareno 190.200 dolazaka (4 posto više nego lani) i 1.421.000 noćenja (5 posto više nego lani). Rezultat je to sinergije turističkog sektora čiji se objekti nalaze na području Vrsara, u prvome redu Maistre, Riviere Poreč i privatnih iznajmljivača i TZO Vrsar.

- Želimo se u ime TZO Vrsar još jednom zahvaliti svim turističkim subjektima Vrsara, hotelskim kućama, privatnim iznajmljivačima, obrtnicima i svima koji su direktno ili indirektno doprinijeli ovoj uspješnoj turističkoj sezoni naše destinacije, riječi su direktorice TZO Vrsar, Natalije Vugrinec.

Budući da na području Vrsara još uvijek boravi oko 5.000 gostiju, u TZ su odlučili da kraj ovogodišnje sezone bude obilježen trodnevnim uzastopnim eventima. U četvrtak  i petak  održat će se ribarske fešte na kojima će goste zabavljati grupe Le Mond, Laguna band, klapa Histri i folklorna grupa Balun, a u petak  Anelidi, folklorna grupa Balun i njeni gosti Veseli šokci. Ovom prilikom TZ Vrsar će dodijeliti plaketu Anelidima povodom 50 godina neprekidne suradnje sa ovim kultnim istarskim muzičkim sastavom i njihove 50-te godišnjice njihovog prvog nastupa u Vrsaru, davne 1966. godine. Zahvalnica će biti dodijeljena i dugogodišnjem voditelju svih ribarskih fešti u Vrsaru, Mauru Bernobiću koji se time rastaje od ovog posla. Treći dan, u subotu,  rezerviran je za posljednju ovogodišnju etnogastronomsku i zabavnu manifestaciju  Vrsar Porto Fest, gdje će domaći ugostitelji na štandovima nuditi lokalne gastronomske specijalitete a goste će zabavljati Mladen Grdović sa svojim bendom , a u zabavu ih uvesti, kao predgrupa, pazinski Proleteri. Sva tri eventa locirana su na istome mjestu, uz šetnicu vrsarske rive i započinju u 18 sati. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter