Vrsar: Spašeni Talijani s jahte u kvaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvero talijanskih državljana spašeno je u nedjelju nedaleko od Vrsara na 12-metarskoj jahti koja je plutala na moru zbog kvara na motoru.

Jahtu je spasilo plovilo pulske Lucke kapetanije tijekom nadzora pomorskog prometa u pulskom akvatoriju, a po dojavi Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru. Brodica je otegljena u vrsarsku luku, stoji u priopcenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U akciji nadzora u nedjelju je sudjelovalo 13 djelatnika s tri plovila kapetanije. Zaustavljeno je 11 plovila te je obavljen nadzor cetiri posjednika koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru.

Za evidentirane prekršaje naplaceno je oko 15 tisuca kuna, od cega tri prekršajna naloga za glisiranje u luci, a novcanu kaznu zbog isteka uvjerenja o redovitom pregledu plovila zaradio je i jedan vlasnik brodice.

Zbog jake bure na sjevernom Jadranu akcija je trajala do popodnevnih sati, a zabilježeno je znatno smanjenje pomorskog prometa u pulskom akvatoriju.

Radi povecanja sigurnosti plovidbe akcije pojacanog nadzora pomorskog prometa provode sve lucke kapetanije i ispostave tijekom turisticke sezone s naglaskom na podrucja s najgušcim pomorskim prometom.


Podijeli: Facebook Twiter