Vrsar nastavlja pregovore s Maistrom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnici Vrsara u srijedu su na izvanrednoj sjednici jednoglasno usvojili zakljucke po kojima ce lokalne vlasti dalje postupati u aktualnim sporovima s turistickom tvrtkom Maistra, zbog nereguliranog korištenja 30-ak hektara opcinskog zemljišta u dijelu kampova Koversada, Valkanela i Porto sole.

Složili su se da pregovore s tvrtkom valja nastaviti i da ce Maistri predložiti da se rješenje sporova odvoji od pitanja (ne)otvaranja objekata; nacelnika su ovlastili da vodi pregovore te ga obvezali da od Županije, županijske i državne Turisticke zajednice te Vlade i predsjednika države zatraži intervenciju i pomoc po pitanju Maistrine najave da ove sezone nece otvoriti kampove, koji ostvaruju 60 posto svih nocenja u Vrsaru.

Iako su se dvije strane u utorak sastale u Vrsaru, te je Maistra opcini ponudila sklapanje partnerskog ugovora, prijedlog tog akta nije se našao pred vijecnicima jer, po rijecima nacelnika Franka Štifanica, nije bilo vremena za pripremu, buduci da je Maistrin prijedlog u pisanom obliku stigao tek oko 15 sati.

Premda je Štifanic optimisticno govorio o trenutnom stanju odnosa, naglasio je kako nitko u Vrsaru nema ovlast ni odgovornost odustati od potraživanja koja legitimno pripadaju lokalnoj zajednici, a da se pravi partnerski odnos može izgraditi samo ako tvrtka prizna opcini vlasništvo na kvadratima.

Vrijednost spora u kojem opcina potražuje naknadu za korištenje svojih kvadrata u proteklih desetak godina dostigla je 52 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter