Vrsar: Muškarac izboden nožem, priveden osumnjičeni

Istražitelji obilaze Poljićevu kuću i okolne ulice
Istražitelji obilaze Poljićevu kuću i okolne ulice

Za pokušaj ubojstva 51-godišnjeg Nevzeta Poljića u ponedjeljak navečer u Vrsaru osumnjičen je njegov godinu dana mlađi susjed kojeg je policija pronašla i uhitila u Novigradu  nekoliko sati nakon događaja, u utorak oko 2.50 sati.

Teško ozlijeđeni Nevzet Poljić, zvani Vice pronađen je krvav, s nekoliko ubodnih rana 23. prosinca u 21.30 sati u Ulici Rade Končara te je hitno prevezen u pulsku bolnicu na liječenje, a njegovo je stanje, kako doznajemo, stabilno. Na tijelu je Poljić imao više rana, najvjerojatnije nanesenih nožem, no počinitelj u Vrsaru nije zatečen.

Opsežna policijska potraga po Vrsaru, Funtani i Novigradu rezultirala je pronalaskom 50-godišnjeg Poljićevog susjeda u Novigradu u utorak u noći pa je odveden na kriminalističko istraživanje. Neslužbeno doznajemo da bi motiv pokušaja ubojstva mogli biti narušeni susjedski odnosi 50-godišnjaka i 51-godišnjaka.

Na mjestu događaja doznajemo da se krvavi sukob zbio u kući na broju 3 kod Trga Degrassi, u blizini sjedišta Općine Vrsar, a da je ozlijeđeni Poljić iz kuće otišao po pomoć te je uspio napraviti stotinjak metara do starih vrata koja vode u Končarevu ulicu i nagnuo se na kameni stol, gdje ga je, srećom, pronašao mještanin i pomogao mu. Od tog mještanina, koji je želio ostati anoniman, doznajemo da je Poljiću život spašen najvjerojatnije zahvaljujući brzoj medicinskoj pomoći.

- Vidio sam ga nagnutog uz kameni stol i vidio da je crven po prsima i trbuhu. Mislio sam da je pijan te sam pomislio da se radi o mrljama vina jer mi ni na kraj pameti nije bilo da bi to mogla biti krv. No, kada sam došao bliže, vidio sam da ima ubode i odmah sam zvao hitnu. Sjeo sam ga na kamen i stavio krpu na njegova prsa i trbuh. Moram priznati da je hitna pomoć došla u rekordnom roku, istaknuo je naš sugovornik.

Policija je na mjestu događaja bila gotovo cijelu noć i cijeli dan, a na ulazna vrata kuće u kojoj živi Poljić stavljeni su policijski pečati te je kuću ostao čuvati policajac. Istražitelji su obilazili susjedne ulice i razgovarali s mještanima. Susjedi o pokušaju ubojstva nisu puno znali jer u vrijeme kada se to dogodilo nije bio nikoga ni na ulici ni na trgu. Da se nešto dogodilo, shvatili su tek vidjevši policiju. Jedna nam je gospođa kazala da je prije događaja u posjetu Poljiću bila grupa lijepo odjevenih osoba, no da se nisu dugo zadržali, a nije joj poznato što su tražili od njega. Mještani Vrsara su iznenađeni događajem.

Iz PU istarske potvrđena nam je informacija da je policija uhitila osobu koju sumnjiči za ozljeđivanje Poljića. Osumnjičenog će ispitati Državno odvjetništvo koje će odlučiti hoće li pokrenuti istragu i zatražiti određivanje istražnog zatvora za 50-godišnjaka. (M. KOŠTA, M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter