Vrsar: Jednoglasno izabran Franko Matukina

Franko Matukina i Franko Štifanić (T. KOCIJANČIĆ)
Franko Matukina i Franko Štifanić (T. KOCIJANČIĆ)

Franko Matukina iz IDS-a jednoglasno je podržan za predsjednika Općinskog vijeća Vrsara na sinoćnoj konstituirajućoj sjednici. Njegovi zamjenici iz iste su stranke - Roberta Klaić, za koju su svi glasali, te Celeste Gerometta, koji je dobio sedam od deset glasova.

Naime, oporba (trojica prisutnih od četvorice) za jednog je potpredsjednika na sjednici predložila nositelja liste SDP-a Branka Antulova - Fantulina, što pozicija nije prihvatila. Sjednicu je otvorila Slobodanka Vale iz Ureda Državne uprave u Istarskoj županiji. Prisegnulo je deset od ukupno 11 vijećnika, jer nije bio prisutan Arsen Deak iz SDP-a. Naime, on je zatražio da mu se mandat stavi u mirovanje zbog poslovno-privatnih obaveza i da ga zamijeni druga osoba s te liste, što međutim nije prihvaćeno, jer nisu ispoštovane zakonske odredbe kojima se propisuje postupak ostavke.

Mandat u mirovanje stavio je izabrani načelnik Franko Štifanić, a umjesto njega je IDS predložio Antonija Đakovića. Ostali IDS-ovci koji su prisegnuli su Marina Deak, Gerometta, Ivan Radetić, Matukina, Klaić i Ivana Halambek. S liste SDP-a, uz Antulova - Fantulina i Deaka (koji tek treba prisegnuti), u vijeću će biti još i Marijan Vasić, te HDZ-ovac Željko Romić. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter