Vrsar: Izgorio ugostiteljski objekt, 2 oštećena


Drveni ugostiteljski objekt "Srdela" u Vrsaru, vrijedan pola milijuna kuna, izgorio je do temelja u noći sa ponedjeljka na utorak dok su jedan fast food i baraka vrsarskih boćara prošli s manjim oštećenjima. Požari su izbili oko 2 sata na Obali Maršala Tita u Vrsaru na području od stotinjak metara, a ugasili su ih porečki vatrogasci u 3.50 sati.

Čini se da se radi o namjernim paljevinama jer drugog objašnjenja zasada nema, a mještani ukazuju na piromana koji je i prošle godine u Vrsaru u travnju zapalio fast food na plaži kod Montrakera vrijedan oko 150 tisuća kuna i tri kontejnera za smeće uslijed čega je izgorio i jedan automobil.

Protupožarni inspektor je utvrdio da se radi o plamenu nepoznatog porijekla dok se materijalna šteta procjenjuje na oko 400 tisuća kuna. Jedan ugostiteljski objekt je u potpunosti izgorio, drugom ugostiteljskom objektu je stradao skladišni prostor, a treći objekt, kojeg koristi Boćarski klub iz Vrsara, je tek nagorio. Prema izvještaju s očevida, požar je sa jednog objekta prešao na drugi. Porečki vatrogasci su u 3.50 sati ugasili požar.

Vlasnica objekta koji je do temelja izgorio Mirjana Žiković vjeruje da se lokal jednostavno našao na putu piromana. - Za susjedni lokal su prvo mislili da je sa našeg vatra prešla na njegov, no nije tako jer je gorio s druge strane. Jednako kao i baraka naših boćara, kaže Žiković.

Na autobusnoj stanici udaljenoj stotinjak metara od "Srdele" nagorjela je baraka koju koriste vrsarski boćari. Boćar Gverino Zović procjenjuje da je netko položio nekoliko kartona na drvenu stjenku barake i zapalio te otišao dalje prema "Srdeli". (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter