Vrsar ispao iz konkurencije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porec i Novigrad i dalje su u utrci za Plavi cvijet, dok je Vrsar ispao iz konkurencije nakon obilaska užeg povjerenstva Hrvatske turisticke zajednice (HTZ) za tu nagradu. Rijec je o priznanju koje HTZ vec niz godina dodjeljuje najuredenijim jadranskim gradovima i mjestima.

Vrsar je, inace, ovu nagradu u raznim kategorijama koje su se mijenjale kroz godine dobio cak osam puta, bilo sa zlatnim, srebrnim ili broncanim znakom i dosad nikad nije ispao iz uže konkurencije. Porec je zadnji put Plavi cvijet i to onaj broncani dobio 2003. godine, a Novigrad tu nagradu još nikad nije osvojio. Zadnji put ovjencao se broncanim Turistickim cvijetom prije deset godina.

Povjerenstvo je odlucilo da su u kategoriji gradova iznad 10 tisuca stanovnika najuredeniji Porec, Dubrovnik i Opatija, u kategoriji izmedu tri i deset tisuca stanovnika Novigrad, Vodice, Biograd i Rab, a u kategoriji do tri tisuce stanovnika Cavtat, Bol, Primošten i Nin.

Tko ce osvojiti Plave cvjetove sa zlatnim, srebrnim i broncanim znakom odlucit ce šire povjerenstvo kojeg cine turisticki djelatnici i novinari, a predložene kandidate ce obici pocetkom rujna. Što se Zelenog cvijeta tice, kojim se ocjenjuju najuredenija mjesta na kontinentu, boje Istre brani Labin koji se kandidirao u kategoriji gradova do deset tisuca stanovnika.

Priznanja za najuredenija mjesta vec se tradicionalno dodjeljuje na Danima hrvatskog turizma krajem listopada, a ove godine kandidati za organizaciju tog dogadaja su Cavtat, Šibenik, Opatija i Rovinj.


Podijeli: Facebook Twiter