Vrsar: Gastro okusi Istre, srdela u prvom planu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srdela je bila glavna tema u petak na vrsarskoj rivi održanih 10. „Gastro okusa Istre“ u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Komore. Domaćin manifestacije bilo je Udruženje obrtnika Poreč, uz veliku potporu TZ Vrsar.

Manifestacija je otvorena pozdravnim govorima predsjednika Komore Marija Paliske, predsjednika Ceha ugostitelja Dušana Černjula, predsjednika Udruženja obrtnika Poreč. direktorice TZ Vrsar Natalije Vugrinec, načelnika Općine Vrsar Franka Štifanića i zamjenice župana Istarske županije Viviane Benussi.

Cilj manifestacije, uz promociju istarskih ugostitelja, bila je i promocija zdravih, domaćih, autohtonih namirnica,a „Gastro okusi Istre“ obilježavaju početak turitičke sezone. Predstavilo se pedesetak istarskih obrtnika, vrhunskih ugostitelja, vinara i maslinara koji su pripremali različita jela od mesa, plodova mora te različitih vrsta povrća i jestivog samoniklog bilja. Manifestacija je izazvala veliku pozornost brojnih gostiju i stanovnika Vrsara, koji su kupnjom tanjura i čaše po promotivnoj cijeni mogli degustirati ponuđene spacijalitete.

Manifestacija je imala i svoj natjecateljski dio, u kojem su se predstavnici šast udruženja obrtnika natjecali u pripremi jela od tematske namirnice – srdele. Žiri je sva jela ocijenio odličnim, a prva tri mjesta odnijeli su predstavnici Udruženja obrtnika Pula (Srdela Bella), Udruženja obrtnika Labin (Srdela pržena u maslinovom ulju) i Udruženja obrtnika Buzet (Srdela iz doline Mirne).

Uz spomenute organizatore, organizaciji manifestaciji pridonijeli su pokrovitelji TZ Vrsar i TZ Istarske županije, Glavni sponzor Vitas investa, sponzori Generali osiguranje, Wiener osiguranje i Jadransko osiguranje, Erste & Steiermärkische banka i Fusio. Glavni sponzor, Vitas investa iz Pule, održao je nagradnu igru i nagradio najsretnije posjetitelje. Za dobru atmosferu zaduženi su bili Sergio Valić i Magnolija. (G.I.)


Podijeli: Facebook Twiter