Vrištece boje i crno-bijeli svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Afrika, Mediteran, Divlji zapad - to su samo neke asocijacije koje su imali modni kreatori kada su osmišljavali kolekcije za proljece i ljeto 2010. Sva sreca da nema strogo zadanih modnih imperativa pa iz modnog dossiera proljece možete izabrati ono što vam se najviše svida.



Na modnom meniju su šare poput onih kojima se umotavaju pripadnici plemena koja žive na crnom kontinentu i njihove brojne ogrlice. Suprotno tome nose se i vjecni spoj crnog i bijelog, ali nekako uvijek iznova taj crno - bijeli svijet je drugaciji. Detalji s americkog Divljeg zapada ogledaju se u mekanim torbama od antilopa koje krase duže ili krace rese, a tu su i cizme te razne vrste hlaca i jakni. Ne zaboravite na šarene kaubojske košulje. Duge suknje primjerene salunima modernizirane su te su sastavljene od sitnih volana od vrlo lagane tkanine koja je za kontrast spojena s traper košuljama i izgledaju vrlo šik.



A kakva bi to bila moda bez cvijeca. I to vec postaje konstanta u našoj garderobi za toplije dane. Cvijece je osvojilo baš svaki dio odjece, ali i modnih dodataka od torbi sve do okvira naocala. Preferira se kratko pa ima i vrucih hlacica te puno kracih vrlo ženstvenih haljina. A opet cemo nositi i minice od trapera. Igra s prozirnim materijalima takoder ce biti moderna dok ce se na odjevne predmete preseliti i mreža koju smo do sada povezivali s ribarima.



Boja, boja, boja - to je jedna od tendencija. O kojoj god boji da se radilo ona je vrlo jasna i u najjacem je mogucem tonu, a cini se da se u prvi plan guraju sve nijanse plave. Podsjetnik je to na 80-te godine kada su se u modi spajale najcudnije kombinacije koje su sada opet došle na svjetlo dana. Boje vrište pa su zato krojevi vrlo minimalisticki. Ako ne volite da vas se uoci s tri kilometra rješenje su (ne)boje. To znaci igranje sa svim onim svijetlim nijansama boja; pudera, bjelokosti, ljuske jajeta ili paperjastim ružicastim ili jako, jako svijetloplavim i cak sivkastim tonovima. No, pripazite da u tim (ne)bojama ne postanete skoro nevidljive ili naprosto previše bljedunjave.



I volani ce biti moderni baš kao i šljokice. Cijeli prednji dio lagane bluzice može biti u volanima, a majica u potpunosti sa šljokicama. I jedno i drugo može biti dio vrlo casual ili elegantnog outfita. Haljina sastavljena od volana vec je pravi modni klasik. Ovratnik od nekoliko volana ili tek volancic na kraju rukava bit ce sasvim dovoljan da pratite ovaj modni trend. Nije naodmet niti malo cipke naprimjer na tunikama koje su jako dobar izbor za modnu kombinatoriku.


Podijeli: Facebook Twiter