"Vrijeme za nas" inspiriralo djecu

Roditelji i djeca razgledali su lijepe radove (D. ŠTIFANIĆ)
Roditelji i djeca razgledali su lijepe radove (D. ŠTIFANIĆ)

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula svečano je otvorena izložba radova s keramičarskih, likovnih i dramskih radionica koje su se tijekom ljeta održavale u sklopu Kvartovskog đira. Kako saznajemo od predstavnice podružnice Obiteljskog centra pri Centru za socijalnu skrb Pazin Irene Krajcar Kokalj, ovo je sedma godina da Obiteljski centar organizira ove besplatne ljetne radionice u Puli, a prvi puta kao podružnica Centra za socijalnu skrb Pazin.

- Riječ je o kreativnim radionicama za djecu, uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, koje im se odvijaju u kvartu da na taj način kreativno iskoriste svoje slobodno vrijeme ljeti. Upravo je taj uzrast i odabran jer bi mlađe trebali dovoditi roditelji, a stariji jednostavno više nisu zainteresirani, kaže nam Krajcar Kokalj.

Ove godine Kvartovski đir odvijao se na četiri lokacije i to u Mjesnom odboru Kaštanjer gdje je bila keramičarska radionica, u MO-u Nova Veruda gdje je bila dramska radionica, dok su u osnovnim školama Šijana i Veli Vrh održane likovne radionice. I dok su ove potonje vodile Roberta Nagy i Suzana Kariko, keramičarske je vodila Izabela Bilić Rovis, a dramsku Sanja Pavleković.

- Tema ovogodišnjih radionica bila je zajednička i sveobuhvatna "Vrijeme za nas", upravo da bi se mogle obuhvatiti sve tehnike, pa su tako nastali vrijedni radovi poput keramičkih okvira, sunca, raznih ljetnih motiva… Izložbu je realiziralo ukupno 70-ak djece koja su sudjelovala na radionicama, rekla nam je Krajcar Kokalj.

Ovisno o sredstvima koje svake godine osigurava Grad Pula ova se aktivnost planira nastaviti i dogodine. Osim angažiranih stručnjaka, u radionicama, koje se održavaju dvaput tjedno u jutarnjem terminu, sudjeluje i veliki broj volontera. Sve su radionice besplatne za djecu i roditelje, a materijal je osiguran preko Obiteljskog centra. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter