Vrijeme je za snood!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vani je hladno. Izlaze oni koji stvarno moraju. I, sada, kako biti šik kada smo u minusu? Netko na racunu, netko na termometru. Bez obzira na vremenske promjene, padaline, zubato sunce ili snijeg i led, mi bismo nešto novo i lijepo, oku ugodno, tijelu toplo, a opet originalno.

Da, valja uskladiti nisku temperaturu i visoku modu. Ne treba zaboraviti da je dokazano da su dijelovi tijela koji trebaju biti pokriveni kako bi se toplina ocuvala - stopala, dlanovi i glava. Baš ti dijelovi isijavaju toplinu i ukoliko nisu zašticeni na niskim temperaturama, našem ce tijelu ubrzo postati hladno. I na hladnocu stoga izlaze kape, šalovi i rukavice.

Ali zar baš uvijek isti šal? Da, ali ipak malo drugaciji? Kapa? Da, ali onakvu kakvu nitko nema? A snood? Bingo! Šal, kapuljaca i kapica u jednom, ili tri u jednom, ne samo da je savršen, vec i završni stilski potez koji zadovoljava ružno vrijeme i želju za lijepim odijevanjem, a opet nije tako uobicajen.

Po izgledu svi ga znaju, a po neobicnom imenu, mnogima je nepoznanica, pa ga svatko naziva po nahodenju. Snood je, naime, kombinacija šala, visoke spojene kragne i kape, prstenasta pletenina koja se jednostavno može nositi oko vrata ili se njezinim stražnjim dijelom može prekriti glava.

A mogu je nositi i muškarci i žene. Preciznije, rijec je o šalu, kapuljaci i kapici - sve u jednom - nekoj vrsti vunene tube koju možete nositi oko vrata kao šal ili pak podici na glavu poput kukuljice.



Topao, mekan i praktican nije samo modni hir, vec vuneni dodatak koji ce vas dobro utopliti kad zapuše sjeverac ili bura, a može se nositi iznad kape kad padne snijeg ili preko grijaca za uši. On je tu stalno, novi-stari trend iz 80-ih, ali svako pojavljivanje izaziva novo oduševljenje.

Zbog svoje jednostavnosti, prakticnosti i višenamjenosti, svojevrsnog faktora iznenadenja koji izaziva medu prisutnima, ali i znatne korisnosti (odlicno utopljava vrat i glavu) snood je savršen modni dodatak za ovu sezonu. Kružni šal, kako ga takoder zovu, doživio je veoma stylish renesansu i može se nositi uz sportsku jaknu i haljinu.

Kao i svi veliki trendovi, i on se pojavljuje u bezbroj verzija; vecinom je pleten ili krznen, no izraduje se i od tanjih tkanina, najcešce je sasvim udoban i prosjecno širok, no pojavljuju se i brojni uski ili pak veoma široki i opušteni modeli. Uglavnom se radi o jednostavnim bojama koje odgovaraju svakom stilu. Stoga se nemojte iznenaditi ako se odjednom nadete u centru pozornosti, sivilo i bljuzgavica pretvorit ce se u ledeno kraljevstvo.

U trenutku kada je štednja dokaz društvene osviještenosti nije loše naglasiti da je snood jeftini modni dodatak koji košta koliko i klupko vune ili dva-tri.

Pobornice recikliranja mogu pak staru nenosivu majicu rasplesti i vunicu iskoristiti za neki, pogadate, snood. To je zabava u kojoj može sudjelovati cijela obitelj, od tinejdžerice koja ima novi hobi poput pletenja te spaja ugodno s modno korisnim, do mame i bake koje "snoodaju" dok gledaju omiljenu seriju.


Podijeli: Facebook Twiter