Vrijeme je za Snježnu kraljicu


Koliko smo puta gledali predstave Teatra Naranča u prepunoj dvorani narančastih stolica u bivšem Pionirskom domu, na onim istim stolicama koje nas podsjećaju na puno lijepih trenutaka iz djetinjstva i odrastanja! Ovoga smo puta odlučili odgledati najnoviji naslov iz produkcije toga teatra na generalnoj probi, svega par sati prije premijere.

Nakon "Male sirene" koja je prije dva mjeseca oduševila klince, sada je na repertoaru "Snježna kraljica", predstava nastala prema istoimenoj bajci Hansa Cristiana Andersena, a koju je režirala Renata Carola Gatica iz Argentine, koja je u ovom kazalištu lani režirala "Pinocchia".

Uz dramatizaciju Rebecce Agić, glazbu koja izvrsno dočarava duh predstave Ognjena Jovanovića (gdje Mariaberta Blašković suptilno svira violončelo), te sugestivnu scenografiju Breze Žižović, nadahnute je kostime kreirala Marina Štembergar.

Uloge tumače Mila Jovanović, mlada nada Naranče, zatim Maja Katić (glumila je u seriji „Ponos Ratkajevih“) i Zrinka Kušević (poznata kao Ziz iz Tv-vrtića), nova lica u Naranči, te Franjo Tončinić, Lino Brozić i Ugo Korani, već poznati glumci dvorane narančastih stolica. Tu je kao glumica debitirala i popularna Vesna Petrović – šjora Foškera.

Kai i Gerda najbolji su prijatelji. Uvijek su se družili i pričali priče te pogađali glavne gradove raznih država. S druge strane tu je i jedna baka koja svojoj unuci priča priču o Snježnoj kraljici i o tome kako noću dolazi do djece da bi zaledila njihova srca.

Predstava igra i u nedjelju, 1. prosinca, u 18 sati, 7. i 8. prosinca u 11 te 21. prosinca u 18 sati. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter