Vrijeme je za šljokice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blještavo, šljokicavo i šljaštece - zovite taj trend kako god želite, ali definitvno dolazi vrijeme kada ce sve oko vas blistati, a zašto ne bi i vi. Prosinac je pred vratima, a s njime stižu brojne zabave koje ce kulminirati onom što ce se održati tijekom posljednje noci u ovoj godini. Dizajneri su na to mislili još pocetkom godine i polovica njih u svoje je kolekcije uvrstila kreacije, vecinom haljine i haljinice ukrašene šljokicama ili u cijelosti izradene od blještavih materijala, srebrnog ili zlatnog sjaja.

Medu onim koji vole blještave materijale i haljine primjerenije šetnji crvenim tepihom no vecernjem izlasku svakako prednjace Mulberry, Oscar de la Renta i Jenny Packham, a ove godine trend su prihvatili Balmain i Proenza Schouler koji su dnevnu odjecu obogatili sjajnim detaljima.



No niti Stella McCartney nije propustila iskoristiti priliku te je trendsetericama namijenila metalik haljine sportskog kroja uz koje predlaže crne gležnjace. Rijec je od dobitnoj kombinaciji nosivoj i tijekom dana i tijekom veceri. Ukoliko želite zablistati zvjezdanim sjajem neka vas inspirira dvojac Dolce & Gabbana ciji dio kolekcije za jesen i zimu obuhvacaju haljine napravljene od materijala ukrašenog zlatnim i srebrnim zvjezidcama.

Kako je rekla modna urednica Voguea, Lucinda Chambers, "Nikad niste prestari da sjajite, uvijek možete po sebi posuti malo zvjezdane prašine".

Vodeni ovim citatom da bi zasjali u najludoj noci u godini ili na nekom prigodnom blagdanskom partiju dovoljno je da u vec postojecu garderobu ukombinirate neki sjajni detalj i komad odjece. Možda ce biti dovoljan tek zlatni, srebrni ili broncani šal, cvijet ili zvjezdica ili cak štikle i balerinke, a za one hrabrije tu su metalik košulje, majice i topici ukrašeni šljokicama. Žene savršenih proporcija nece pogriješiti odluce li se na uske hlace s nekim od navedenih uzoraka, a ukoliko vas sjaj neizmjerno raduje i vaš kucni budžet to dozvoljava kupite si zlatnu ili srebrnu haljinu. Rijec je o investiciji za više sezona, jer šljokice se svake godine u prosincu iznova vracaju u modu.


Podijeli: Facebook Twiter