Vrijeme je za - PUF

Plava zastava u Istraturistovom umaškom kampu (K. FLEGAR)
Plava zastava u Istraturistovom umaškom kampu (K. FLEGAR)

Ovogodišnje 23. izdanje pulskog Međunarodnog kazališnog festivala PUF počinje sutra u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca, otvaranjem vrijedne izložbe "Politika crteža, crtež politike", uz uvodni nastup pulskog zbora Praksa.

Riječ je o izboru ilustracija iz hrvatskog izdanja Le Monde diplomatiquea. Pojava hrvatskog izdanja Le Monde diplomatiquea prije četiri godine prodrmala je medijsku scenu, 
suprotstavljajući se ideologiji novinarskog profesionalizma kao bezinteresnog i po definiciji apolitičnog. Izlažu Dunja Janković, KURS: Mirjana Radovanović i Miloš Miletić, Mirna Kutleša, Vasja Lebarić, Lucija Mrzljak, Vuk Palibrk, Vedran Štimac i Đontra.

Bogat kazališni program

Iste večeri u 20.45 sati na trećem katu Rojca, u prostorijama Kazališta Dr. Inat igra se predstava "Jedan mrtav čovjek", autora i sve traženijeg pulskog redatelja Aleksandra Švabića (koji režira i jedinu ovoljetnu premijeru na ovogodišnjem Ulissysu na Brijunima, predstavu "Mate Parlov", 12. kolovoza), dok će se u 22.15 sati u parku na Monte Zaru (kod donje fontane) odigrati "Anno Domini 2017", tradicionalna uvodna predstava svakog PUF-a, ovaj put u izraelsko-hrvatskoj koprodukciji.

Bogat kazališni program 23. PUF-a, koji će se od 1. do 5. srpnja održati na različitim pulskim lokacijama, jučer su u Jazz Bar Fiorin najavili umjetnički direktor PUF-a Branko Sušec i izvršna producentica Ela Poljarević, u društvu redateljice predstave Anno Domini, izraelske autorice Idit Herman, suosnivačice uglednog Clipa Theatrea iz Tel 
Aviva.

- Jako sam se iznenadila da Pula, iako mali grad, ima tako alternativan kazališni festival. Jako me zanima i kako će pulska publika reagirati na našu predstavu Anno Domini, rekla je jučer Idit Herman. Predstava u njenoj režiji istražuje privlačnost nasilja.

Brojne lokacije

Preksutra, u nedjelju u 20.45 sati u INK nastupa francuska plesna skupina Oriantheatre Dance Company s predstavom "Stop spot", a iste večeri u 22.30 na Forumu 
španjolski Hurycan s predstavom "Volim te - Ne volim te". Nakon svakog festivalskog dana, od 23.30 sati organizirano je druženje u Rojcu, u festivalskom EduSplash Clubu.

U ponedjeljak 3. srpnja u 20.45 sati u INK-u slijedi predstava Clipa Theatrea iz Izraela "Popodne i večer jednog fauna", a u 22.30 sati na Forumu Bandart Production iz Madžarske nastupa s predstavama "Rasplesani grafiti" i "Počelo je s plesom".

U utorak 4. srpnja u 20.45 sati u INK-u slijedi predstava bugarskog Puppet's Laba "Ja, Sizif", a u 22.30 sati na trećem katu Rojca, nizozemski Duda Paiva Company izvodi predstavu "Slijepac".

Posljednje festivalske večeri u srijedu 5. srpnja u 20.45 sati u INK-u poljski Karbido izvodi "Stol", te u 22.30 sati na Forumu talijanski Teatro dei Venti predstavu "Simurgh".

(Z. ANGELESKI)



Podijeli: Facebook Twiter