Vrijeme je za novu generaciju političara modernog doba


- Rezultati prvog kruga lokalnih izbora pokazali su da je sazrio trenutak političke promjene izazvane sustavnim zanemarivanjem i potreba građana. Lokalna vlast pokazala je koliko je zanemarila građane s jedne strane, a s druge strane, koliko je zanemarila i samu sebe, rekla je na svom posljednjem predstavljanju pred drugi krug izbora kandidatkinja SDP-a za bujsku gradonačelnicu Bojana Puzigaća.

Tom je prigodom dodala kako je njena kandidatura pokazala iskorak i podigla standarde političkog ponašanja.

Najbolji rezultat ikad u Bujama

Tvrdi da je došlo vrijeme za novu generaciju političara koji politiku prilagođavaju izazovima modernog doba i koji prije svega osluškuju potrebe građana. Potkrepljuje to rezultatima prvog kruga kada je dobila više glasova od svog protukandidata, a njena lista dobila šest mjesta u Gradskom vijeću, što je najviše do sada.

- Više smo nego zadovoljni rezultatom i u drugom krugu očekujemo pobjedu i veliku pozitivnu promjenu za Buje. Prvi krug je pokazao da se građani ne vezuju za jednu političku opciju već za ljude koji su spremni za njih raditi, zato sam i imala najbolji rezultat prvog kruga ikad u Bujama. To govori da građani žele zaustaviti negativni trend koji je naš grad zahvatio puno godina unazad. To što sam mlada i žena jamstvo je da ću se truditi više i bolje kako bi ukazano povjerenje opravdala. Na kraju krajeva, mnogi su istarski gradonačelnici imali upravo 32 godine, kao ja danas, kada su tek počinjali, kao na primjer gradonačelnik Novigrada, dodala je Puzigaća koja u drugi krug ide sa svojim zamjenikom Morenom Mamilovičem.

Vratiti gradske institucije na noge

O projektima i zadaćama na kojima će raditi ukoliko postane gradonačelnica, Puzigaća kaže da će postaviti zdrave temelje za rad.

 - Prvo, potrebno je vratiti gradske institucije na noge, napraviti veliku analizu stanja i pripremiti zdrave temelje za rad. Nakon toga idu opipljive koristi za građane, stavljanje u funkciju gradskih prostora i davanje poslovnih prostora poduzetnicima, uz poticanje stanogradnje, pomaganje učenicima, djeci, umirovljenicima. Kanegra, kamenolom kod Kaštela ili turistički potencijali grada čekaju na korištenje. O svemu što posjedujemo trebamo pravilno brinuti i to je naš primarni cilj, a ono što je moja glavna poruka pred drugi krug izbora je da je došlo vrijeme da vratimo dostojanstvo našem gradu, građanima i samoj politici, i to svi zajedno, jer Buje smo svi mi. U slučaju pobjede očekujem i podršku u Gradskom vijeću svih vijećnika, zaključila je svoje predstavljanje Bojana Puzigaća. (L. JELAVIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter