Vrijeme je protiv TESU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mjesec dana nakon prvog štrajka, radnici Uljanik TESU d.d. u ponedjeljak su opet obustavili rad kako bi upozorili na neizvjesnu buducnost ovog poduzeca sa 138 radnika.

- Više nemamo vremena cekati. U pitanju je opstojnost naših radnih mjesta. Ne želimo biti dio statistike Zavoda za zapošljavanje, rekao je Zoran Krivokapic, clan štrajkaškog odbora poduzeca.

Radnicima nisu isplacene place za prosinac i sijecanj, ali ono što ih još više zabrinjava je cinjenica da je zaustavljeno financiranje proizvodnje.

Glavni povjerenik za Sindikat Istre i Kvarnera Rajko Kutlaca pozvao je vlasnika da nakon sedam godina šutnje izade iz mišje rupe u na svjetlo dana. Naime, dionice TESU-a bile su upisane u vlasništvo Uljanika do prije sedam godina. Nakon toga je Uljanik ustupio TESU državi u zamjenu za kredit. Država odnosno Ministarstvo financija do danas nije upisala svoje vlasništvo.

Zbog nedefiniranog vlasništva TESU nema kupca, strateškog partnera koji je htio uložiti u proizvodnju. Uprava poduzeca ne zna naci rješenje, ustvrdio je Kutlaca.

- Vec sedam godina Uprava poduzeca vozi kamion koji nije registriran, a sada je nestalo i benzina, simbolicki je dodao ?ino Šverko, glavni sindikat metalaca u Uljaniku. Radnici i sindikalisti uputili su poziv za hitnu pomoc predsjednici Vlade.


Podijeli: Facebook Twiter