Vrijeme je da Michael Glover uzme stvar u svoje ruke

Elvis Scoria (M. MIJOŠEK)
Elvis Scoria (M. MIJOŠEK)

Elvis Scoria, pulski trener koji je s Istrom 1961 kao drugoligašem igrao finale kupa Hrvatske analizira za naš list proteklu polusezonu i aktualni trenutak pulskog kluba.

Da odmah u startu razriješimo svaku dvojbu, Elvis Scoria nije jedan od kandidata za novog trenera Istre 1961?

– U ovom trenutku nemam takvu ambiciju, niti me itko iz kluba kontaktirao. U nekom idućem periodu svakako bih volio raditi u svom gradu, ali sad mi to nije ambicija – naglasio je Scoria uoči razgovora koji je zamišljen u sasvim druge svrhe. Naime, bivši trener ''zeleno-žutih'' u posljednje se vrijeme posvetio ulozi analitičara nacionalne televizije u emisiji posvećenoj domaćem nogometu. S prosjekom od maksimalnih pet odgledanih utakmica po kolu, pri čemu je oko uvijek oštrije kad igraju ''njegove'' Istra 1961 i(li) Rijeka, pulski stručnjak pozvan je da rezimira netom završenu, vrlo sadržajnu i potresnu polusezonu jedinog prvoligaša s Poluotoka.

Za početak, kakva je generalna slika aktualnog stanja u Istri 1961?

- Prilično fragmentirana. Postoji puno faktora koji su utjecali na cijelu priču, jer došli su novi vlasnici i uveli puno novih stvari koje su izazvale dosta promjena. Kad sam najavljivao sezonu rekao sam kako očekujem da će se Istra 1961 približiti Lokomotivi i Splitu u borbi za Europu, eventualno da će iskočiti još netko između Intera, Slavena i Osijeka. Vidimo da to ipak nije tako i sreća da je Zagreb već otpao pa je situacija za druge momčadi malo mirnija. Svi su u nekoliko bodova, a Istri 1961 trenutno je najbitnije izbjeći svaku paniku i taj ''mlin'' borbe za opstanak. Sad možemo pričati što je dovelo do toga... (Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter