Vrijedni crtacko-graficki uraci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gradskoj galeriji Pula otvorena je izložba "Antun Motika i istarski crtaci i graficari".

- U ovome izdanju ciklusa izložbi "Antun Motika i istarski crtaci i graficari" Motiku predstavljamo s desetim izborom iz donacije, crtežima u njemu karakteristicnim tehnikama ugljena, tuša i kombinacijama s bijelom temperom.

Tematika crteža su razne tehnicke i stilske interpretacije i studije motiva ženskog lika, akta, figure i bika, životinjskog lika, koje je Motika vrlo cesto koristio u svakodnevnom likovnom stvaranju i kojima je posvetio posebnu pažnju.

Uz Antuna Motiku na izložbi su predstavljeni i znacajni istarski likovni umjetnici: Karlo Paliska, Gualtiero Mocenni, Alieta Monas Plejic i Fulvio Juricic s izuzetnim likovnim djelima iz fundusa Zbirke umjetnina našeg grada s naglaskom na njihov crtacki i graficki opus, od crteža olovkom, ugljenom, kredom pastelom i u raznim kombinacijama s akrilom i lazurama kod Paliske, Monas i Juricica pa do crteža i grafika skica Gualtiera Mocennija, kazao je prilikom otvorenja izložbe Eros Cakic iz Zbirke umjetnina grada Pule.

Pulski dogradonacelnik Fabrizio Radin rekao je da Grad u suradnji sa Županijom intenzivno radi na rješenju problema ocuvanja i prezentacije Motikinih djela, i to u prostoru stare tiskare, odnosno Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Radin je podsjetio nazocne i što se sve dogadalo s Motikinom likovnom ostavštinom tijekom godina. (V. BEGIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter